Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 441 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,94 g |
Tuky | 96,85 g |
Vláknina | 15,94 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 1,79 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 22,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na suché pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Česnek nasekáme na tenké plátky a vložíme do pánve ke slanině s cibulí. Necháme asi minutu restovat. Následně přidáme listový špenát - spařila jsem jej horkou vodou, ochutíme solí a pepřem a 2-3 minutky opékáme. Takto připravenou špenátovou směsí vyložíme dno zapékací formy.
Krok 2: Řádně očištěné pstruhy, pokapané citronovou šťávou, necháme 10 minut odpočívat, poté je osušíme, osolíme, použila jsem i zbytek koření na ryby, obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpuštěným máslem pečeme 3-5 minut z každé strany. Opečené pstruhy dáme vedle sebe do zapékací mísy na špenátovou směs a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200°C 25 minut.
Krok 3: Během procesu v troubě si připravíme zapékací omáčku. Vypečenou šťávu z ryb v pánvi zastříkneme bílým vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu. Těsně před dopečením nalijeme omáčku na pstruhy a ještě pár minutek zapékáme. Příloha - máslové brambory s vůní libečku.
Zveřejněno 10. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh po florentinsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7oG
Moje poznámka
Pstruh po florentinsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7oG
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 37 minutami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 13 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 13 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 13 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Medvidek před 41 minutami
Italská rajčatová polévka
Bohunka37 před 55 minutami
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 14 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 14 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 16 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 16 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 16 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 16 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 16 hodinami
Tématické fráze:
ryba po florentinsku,
recept na pstruha v troubě,
pstruh na špenátu,
pstruh v horkovzdušné troubě,
pstruh minutka,
příprava pstruha v horkovzdušné troubě,
recepty pstruh,
pstruh v troubě,
ryba po florentánsku,
minutky z pstruha,
pstruh spenat,
pstruh na spenatu recept,
pstruh a špenát,
recepty pstruh a listový spenar,
minutky ze pstruha,
pstruh, špenát recept,
rybapo florentinsku,
michany ovocny salat,
pstruh špenát recept,
pstruzi v horkovzdušné troubě
Suroviny:
špenát listový,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
pstruh,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
máslo,
víno bílé,
smetana zakysaná,
šťáva citronová
Komentáře (6)