Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnová omáčka podle babičky

Toto staré dobré jídlo vařívaly naše babičky, na které rádi vzpomínáme. Je to moc dobré a rychlé jídlo. Šťavnaté kedlubny ve smetanové omáčce s brambory a opečeným párkem nebo vařeným vejcem, nás vrátí do dětství.

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

12. 8. 2011 13:53

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 589 kJ / 619 kcal
Bílkoviny33,79 g
Tuky25,42 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 382 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy59,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Je to moc dobré a rychlé jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bahula Bahula

7. 10. 2011 21:06

Jo babičky to měly vymyšleno. Kedlubny jsou velmi zdravé mají vysoký obsah vitamínů B,C, železa, hořčíku a manganu. Mimo jiné zlepšují náladu a dokonce pomáhají překonat stres. Dušený kedluben je prý zdravější než dušené zelí, protože u někoho zpomaluje činnost štítné žlázy. Omáčka je jistě ne jenom dobrá, ale i zdravá, ovšem bez vegety:-);-):yes:+

Colombo65 Colombo65

7. 10. 2011 10:18

... od babičky, takže lahodné;-);-);-)

Danculka Danculka

12. 8. 2011 20:53

Super:yes:

tejaja tejaja

12. 8. 2011 16:52

rebeka: Rebi, Podravka bola až potom, predtým bolo ešte niečo s iným názvom, a ešte predtým sa nosila vegeta z Juhošky, aspoň u nás...;-):-D:-D:-D

Lutyně

12. 8. 2011 16:50

Jana Remkova: pokud vím,přísahala jste, že moderátorku neděláte, tak jak to teda je? Dělejte ji, ale nelžete

rebeka rebeka

12. 8. 2011 16:48

spagetka:nebyla to Podravka;-):-?

spagetka spagetka

12. 8. 2011 16:46

Terezka má pravdu, nemohla jsem si na název vzpomenout.
Simi, pak někdo vymazal obsah, já ne. To je jedno, jedem dál :yes::yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 8. 2011 16:44

tejaja:tejajko nejdříve tam byl komentík jak píšeš ty,ale pak byl asi smazán a bylo jen Špagetka;-)

misova

12. 8. 2011 16:43

Jani děkuji za přivítání, smetanou to taky někdy zahušťuju, záleží, jak se zadaří :o):-8

tejaja tejaja

12. 8. 2011 16:42

Jana Remkova: nebol bez komentára, písala o tej Vegete, ktorá za našich babičiek mala iný názov, nevedela si spomenúť

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 8. 2011 16:39

tejaja: byl, ale jen "spagetka" bez komentáře, tak jsem to smázla..

rebeka rebeka

12. 8. 2011 16:37

tejaja:Teri,ale vždyť tu je..úplně dole..jako první;-):-)

tejaja tejaja

12. 8. 2011 16:29

:-O:-O:-O Pred chvíľou tu bol príspevok od spagetky, kde zmizol ?

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 8. 2011 16:22

Míšo, vítej na Topreceptech:-K. Kedlubnová omáčka je bezva;-), jen já bych tam vodu nedávala. Zahustila bych to přímo mlékem, nebo smetanou s troškou mouky.;-)

zelina

12. 8. 2011 16:22

AntoninZ:od kdy jsou babičky 100-leté, zkus trochu počítat, jinak vegeta, má tradici a tak by měla být taky babičkou;-):-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: kedlubnova omacka polévka kedlubnová podle babičky kedlubnová omáčka se smetanou kedlubnové zelí se smetanou kedlubnová omáčka recept kedlubova omacka omacky s kedlubny nasich babicek kedlubnová omáčka s bramborem omáčka z kedlubny recept na kedlubnovou omacku kedlubková omáčka kedlubnové zelí z listu co je kaleráb omacka z kedluben kerlubova omacka kedlubnová omáčka s knedlíčky kedlubnové listy omáčka z kedlubnu kedlub kedlubny recepty

Suroviny: kedlubna, máslo, sůl, pepř mletý, vegeta, mléko, mouka hladká, smetana, voda

TopRecepty.cz

Kedlubnová omáčka podle babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1VLV