Kedlubnová omáčka podle babičky
Toto staré dobré jídlo vařívaly naše babičky, na které rádi vzpomínáme. Je to moc dobré a rychlé jídlo. Šťavnaté kedlubny ve smetanové omáčce s brambory a opečeným párkem nebo vařeným vejcem, nás vrátí do dětství.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,79 g |
Tuky | 25,42 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 89 mg |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 59,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle jídlo nám vařívala naše babička, když jsme u ní byli na prázdninách. Je to moc dobré a rychlé jídlo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 10. 2011 21:06
Jo babičky to měly vymyšleno. Kedlubny jsou velmi zdravé mají vysoký obsah vitamínů B,C, železa, hořčíku a manganu. Mimo jiné zlepšují náladu a dokonce pomáhají překonat stres. Dušený kedluben je prý zdravější než dušené zelí, protože u někoho zpomaluje činnost štítné žlázy. Omáčka je jistě ne jenom dobrá, ale i zdravá, ovšem bez vegety+
7. 10. 2011 10:18
... od babičky, takže lahodné
12. 8. 2011 20:53
Super
12. 8. 2011 16:52
rebeka: Rebi, Podravka bola až potom, predtým bolo ešte niečo s iným názvom, a ešte predtým sa nosila vegeta z Juhošky, aspoň u nás...
12. 8. 2011 16:50
Jana Remkova: pokud vím,přísahala jste, že moderátorku neděláte, tak jak to teda je? Dělejte ji, ale nelžete
12. 8. 2011 16:48
spagetka:nebyla to Podravka
12. 8. 2011 16:46
Terezka má pravdu, nemohla jsem si na název vzpomenout.
Simi, pak někdo vymazal obsah, já ne. To je jedno, jedem dál
Simi, pak někdo vymazal obsah, já ne. To je jedno, jedem dál
12. 8. 2011 16:44
tejaja:tejajko nejdříve tam byl komentík jak píšeš ty,ale pak byl asi smazán a bylo jen Špagetka
12. 8. 2011 16:43
Jani děkuji za přivítání, smetanou to taky někdy zahušťuju, záleží, jak se zadaří :o)
12. 8. 2011 16:42
Jana Remkova: nebol bez komentára, písala o tej Vegete, ktorá za našich babičiek mala iný názov, nevedela si spomenúť
12. 8. 2011 16:39
tejaja: byl, ale jen "spagetka" bez komentáře, tak jsem to smázla..
12. 8. 2011 16:37
tejaja:Teri,ale vždyť tu je..úplně dole..jako první
12. 8. 2011 16:29
Pred chvíľou tu bol príspevok od spagetky, kde zmizol ?
12. 8. 2011 16:22
Míšo, vítej na Topreceptech. Kedlubnová omáčka je bezva, jen já bych tam vodu nedávala. Zahustila bych to přímo mlékem, nebo smetanou s troškou mouky.
12. 8. 2011 16:22
AntoninZ:od kdy jsou babičky 100-leté, zkus trochu počítat, jinak vegeta, má tradici a tak by měla být taky babičkou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: kedlubnova omacka polévka kedlubnová podle babičky kedlubnová omáčka se smetanou kedlubnové zelí se smetanou kedlubnová omáčka recept kedlubova omacka omacky s kedlubny nasich babicek kedlubnová omáčka s bramborem omáčka z kedlubny recept na kedlubnovou omacku kedlubková omáčka kedlubnové zelí z listu co je kaleráb omacka z kedluben kerlubova omacka kedlubnová omáčka s knedlíčky kedlubnové listy omáčka z kedlubnu kedlub kedlubny recepty
Suroviny: kedlubna, máslo, sůl, pepř mletý, vegeta, mléko, mouka hladká, smetana, voda
Kedlubnová omáčka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VLV
34 názorů