Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budeme umět připravit chutně, oblíbí si ji celá naše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí v našem kuchařském repertoáru.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 21 308 kJ / 5 093 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,31 g |
Tuky | 18,46 g |
Vláknina | 139,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43,64 g |
Sůl | 108,01 g |
Sacharidy | 1 055,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství koření vypadá přehnaně, ale chuť na konci je naprosto úžasná, skvěle vyvoněná a vyvážená.
Inspirovala jsem se na mimibazaru, jen jsem recept trochu poupravila. Ale jsem plně spokojená. Potrpím si na voňavou kořeněnou příchuť.
Je to pravdu moc dobrý recept.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2011 17:20
vypadá to pěkně jedle řepu můžu +1
28. 8. 2011 17:13
rebeka:bingó řepě 3x nazdár
28. 8. 2011 17:10
srettka:dobrá,sestro..věřím ti,zkusím to,píchnu to,hlásím to...
28. 8. 2011 17:09
rebeka:ich...ich...ich-có?? myslíš tu mast, co smrdí jak čerstvě zaasfaltovaná silnice??
jsem to pojala knižně trochu noo, ale dělat z tebe mast by mě teda fákt nenapadlo
já nevim, jakou tu řípu budeš mít, píšou všude 20-30 minut, ale přesně nevim lepší na to jít jako na bramborky,pichnu a vidim, teda cítím. ale myslím že to bude cca 20 minut
jsem to pojala knižně trochu noo, ale dělat z tebe mast by mě teda fákt nenapadlo
já nevim, jakou tu řípu budeš mít, píšou všude 20-30 minut, ale přesně nevim lepší na to jít jako na bramborky,pichnu a vidim, teda cítím. ale myslím že to bude cca 20 minut
28. 8. 2011 17:04
srettka: hele,sestro,nedělej ze mě ichtyla s tím si vystačím sama JAK..JAK dlouho asi než je to poloměkké
28. 8. 2011 17:02
rebeka:uchopím jemně ty plody temně nachové,každý pěkně pod zurčícím praménkem vody něžně omyji a pak všechy vložím do té velké nádoby, s poetickým jménem zavařovák. a tady, ty plody nachu ze země vytažené koupu ve vřelé vodě tak dlouho, než po jemném vpichu jehlicí můj vjem hmatový zaznamená informaci,že plody jsou poloměkoučké. Pak je zabavím té vřelé nachové vody a nechám vychladnout ty plody, abych je pak zlehka zbavila kabátku, který skrývá jejich krásnou hladkost a barvu...noom tak že asi tak sestro
28. 8. 2011 16:57
srettka:toto píšeš:Řepu omyjeme a uvaříme i se slupkou do poloměkka..tak já su z teho hlópé...
28. 8. 2011 16:54
rebeka:ty mě nerozumíš, to nebylo zavařování ve skle, ale vaření syrové neloupané řepy abych nemušíla vařit po částech, ale pěkně celou haldu najednou
28. 8. 2011 16:53
srettka:ty mě nerozumíš...myslím tu řepu,jak mám dlouho vařit ne sterilizovat
28. 8. 2011 16:41
rebeka:v tlakáči asi polovinu času,já to naházela najednou do zavařováku a fertig
28. 8. 2011 16:37
jáááj řepu miluju už dloooouho se na ni chystám,receptík si tisknu
a jak dlouho mám vařit řepu např.v papínově hrníčku
a jak dlouho mám vařit řepu např.v papínově hrníčku
28. 8. 2011 16:22
tedy sestry,taky jste mohly dát objednávku dřív, vydrancovala bych zbytek školní zahrady a zamluvila na odpoledne ávii
špagi...když vona je fákt tak dóbrá a já řepu miluju, samozřejmě až po manželovi..že miláčku
měla jsem starej recept od kolegyně, ale tenhle ho převálcoval...promiň alenko
špagi...když vona je fákt tak dóbrá a já řepu miluju, samozřejmě až po manželovi..že miláčku
měla jsem starej recept od kolegyně, ale tenhle ho převálcoval...promiň alenko
28. 8. 2011 16:18
Ty to popisuješ tak sugestivně, že mám chuť na sklínku, pošli mi ji
28. 8. 2011 16:18
I pro mně prosím-směr Praha
28. 8. 2011 16:15
Řepu miluju Sretti, prosím si expres pár skleniček na JM.Děkuji převelice.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 7 minutami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 29 minutami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně vařit červenou řepu. Názorné video ukáže, jak postupovat, aby z řepy zbytečně nevytékala šťáva
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Jak uložit zeleninu na zimu? Vyzkoušejte skladování v písku, sušení nebo zavařování
Další recepty
Tématické fráze: červená řepa nejlepší recepty lak na cervenou repu recept na nakládanou červenou řepu sterilizace červené řepy jak naložit červenou řepu zavařování červené řepy jak nakládat červenou řepu červená řepa zavařování nejlepši zavařena červena řepa nakladáme červenou řepu lák na řepu recept na nakladanou řepu červená řepa sterilizace zavařená červená řepa nejlepší recept zavarena cervena repa červená řepa zavařujeme sterilovaná červená řepa závaraná červená repa červená řepa zavařená nalozena cervena repa
Suroviny: řepa červená, ocet, voda, sůl, cukr krupice, anýz, kmín celý, fenykl
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8XRm
90 názorů