Roštěnky naší rodinky
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá trochu déle, výborné jídlo plné chutí za to stojí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 475 kJ / 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,04 g |
Tuky | 48,81 g |
Vláknina | 11,23 g |
Cholesterol | 34 mg |
Sodík | 381 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 28,35 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 1. 2020 18:15
Dobrý den, dovolila jsem si přidat fotku. Měla jsem jen kousek masa, tak jsem ho nakrájela. Jinak jsem vše udělala podle vás a musím říct, že je to skvělé. Určitě tento recept budu vařit častěji. Moc děkuji. Opravdu super
21. 7. 2015 23:10
casino, podle mých zkušeností bych určitě nedělala maso na dozlatova usmažené cibulce. Odhadujete to správně :)
21. 7. 2015 23:09
Klasické,moc dobré roštěnky. :) PS: Je to kardamom
21. 7. 2015 16:00
casino: krásný popisek
21. 7. 2015 15:02
No, už hodinu dusím maso z býčího nízkého roštěnce...
A protože NEMUSÍM "Připravovaný pokrm neustále hlídáme." jak stojí psáno v rcp, tak brouzdám po netu a koukám jak dělají roštěnky jinde
Dělám klasiku: Osolené, popepřené maso osmažím na sádle dohněda (ne že aby se zatáhlo a bylo šťavnaté - to je pitomost, ale kvůli barvě a chuti), pak vyndám, a ve stejném kastrole usmažím cibulku dozlatova - krásně se uvolní přípek po opékání masa. Podleju a dusím a dusím a u plotny netrčím a netrčím, jen sem tam hodím oko a smýknu kastrolem sem a zase tam a teprve později, když už maso měkne, s ním semtam pohnu "špachtlí". Pokud (zřídka) zahušťuji řídkou šťávu moukou, pak teprve chvíli hlídám jak vlčák, než se mouka provaří.
Zde uvedenou kořenící směs zkusím příště, jsem žádostiv té chuti Asi je jedno, když se bude vařit i z uvedené kýty - to koření patrně zabije specifickou chuť pro kterou se dělá právě z roštěnců...
Akorát nevím, zda mám risknout na dozlatova udělané cibuli opékat pomoučené maso dohněda... Ta cibule se prosímsakra nespálí, než maso chytne barvu, he
A protože NEMUSÍM "Připravovaný pokrm neustále hlídáme." jak stojí psáno v rcp, tak brouzdám po netu a koukám jak dělají roštěnky jinde
Dělám klasiku: Osolené, popepřené maso osmažím na sádle dohněda (ne že aby se zatáhlo a bylo šťavnaté - to je pitomost, ale kvůli barvě a chuti), pak vyndám, a ve stejném kastrole usmažím cibulku dozlatova - krásně se uvolní přípek po opékání masa. Podleju a dusím a dusím a u plotny netrčím a netrčím, jen sem tam hodím oko a smýknu kastrolem sem a zase tam a teprve později, když už maso měkne, s ním semtam pohnu "špachtlí". Pokud (zřídka) zahušťuji řídkou šťávu moukou, pak teprve chvíli hlídám jak vlčák, než se mouka provaří.
Zde uvedenou kořenící směs zkusím příště, jsem žádostiv té chuti Asi je jedno, když se bude vařit i z uvedené kýty - to koření patrně zabije specifickou chuť pro kterou se dělá právě z roštěnců...
Akorát nevím, zda mám risknout na dozlatova udělané cibuli opékat pomoučené maso dohněda... Ta cibule se prosímsakra nespálí, než maso chytne barvu, he
30. 10. 2011 12:14
Náhodně courám po Dadalově kuchařce a našla jsem tam koření, které patří na dušené roštěnky a vzpomněla jsem si na tento recept, který jsem nedávno psala...
"ROŠTĚNKY - KOŘENÍ / n. ROSTBRATEN / a. POTROAST
- bohatá směs sestávající z dvanácti druhů mletého koření. Obsahuje černý pepř, zázvor, kardamom, koriandr, rozmarýn, papriku, nové koření, kmín, muškátový květu, skořici, cibuli, česnek a sůl (5 %). Dává dušeným masům vyváženou, nepříliš ostrou chuť, příjemnou vůni a barvu."
Takže to moje drahá babička dělala téměř předpisově...
"ROŠTĚNKY - KOŘENÍ / n. ROSTBRATEN / a. POTROAST
- bohatá směs sestávající z dvanácti druhů mletého koření. Obsahuje černý pepř, zázvor, kardamom, koriandr, rozmarýn, papriku, nové koření, kmín, muškátový květu, skořici, cibuli, česnek a sůl (5 %). Dává dušeným masům vyváženou, nepříliš ostrou chuť, příjemnou vůni a barvu."
Takže to moje drahá babička dělala téměř předpisově...
1. 9. 2011 13:45
hafikov: Janinko, kdes byla, kočko??? Ráda tě vidím...
Suslajdo, děkuji za bodík...
Suslajdo, děkuji za bodík...
1. 9. 2011 13:34
Určitě vyzkouším.Zrovna teď by mi porce přišla k chuti
1. 9. 2011 10:26
nádhera+1
1. 9. 2011 08:31
Moc všem děkuji
Koření se možná zdá dost, ale já k tomu dělávám hodně omáčky, takže je vlastně i k jejímu ochucení.
Koření se možná zdá dost, ale já k tomu dělávám hodně omáčky, takže je vlastně i k jejímu ochucení.
1. 9. 2011 08:27
Roštěnky mám moc ráda, určitě vyzkouším, jak vidím krásně připravené roštěnky od Elizy na fotce, tak mám na ně šílenou chuť , maso i šťáva už od pohledu dráždí chuťové pohárky , mňam.
1. 9. 2011 06:29
+14
31. 8. 2011 23:53
Zajímavá kořenící směs, voní mi orientem .
31. 8. 2011 22:37
Pěkná roštěná,hora koření,někdy až moc
31. 8. 2011 22:21
moc pěkně udělané a fotka super jen na mě je tam moc koření
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 9 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 11 minutami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 51 minutami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 2 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 5 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Co se dá připravit z plátu piškotového těsta, upečeného na plechu? Řezy, zákusky, malé dortíky a rolády
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: dušené roštěnky dušená roštěná dusena rostenka roštěnky recept roštěnky od babičky hovezi rostenka podle babicky koření na roštěnky roštěná recept roštěnky podle babičky roštěnky na hořčici dušená roštěná recept roštěnky rostenka prave rostenky klasické roštenky jak se delaji rostenky recepty roštěnky rostenky klasika roštěnky dušené recept roštěnky
Suroviny: plátek hovězí, cibule, česnek, mouka hladká, sádlo, hořčice, vývar masový, sůl, pepř černý, paprika sušená sladká, zázvor mletý, kmín drcený, koření nové koření mleté, rozmarýn sušený, skořice mletá, kardamom mletý, květ muškátový, koriandr sušený, olej, tuk, mouka hladká
Roštěnky naší rodinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QAPY
29 názorů