Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 220 kJ / 4 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,91 g |
Tuky | 130,90 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 8,13 g |
Sůl | 20,24 g |
Sacharidy | 766,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRn8
Moje poznámka
Máslový rohlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRn8
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 40 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 8 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 11 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 12 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 13 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 14 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 15 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 15 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 17 hodinami
Tématické fráze:
máslové rohlíky,
maslovy rohlik,
máslové rohlíky recept,
máslové rohlíčky,
vaha jednoho rohliku,
pekarensky recept na rohliky,
domaci maslove rohliky,
recepty máslové rohlíky,
pekařské rohlíky,
recept na máslové rohlíky,
kolik gramů má rohlík,
jak se bali rohliky,
jak se balí rohlík,
recept máslové rohlíky,
pekařské rohlíky recept,
kolik ma rohlik gramu,
máslový rohlíky,
maslovy rohlik recept,
pravé pekařské rohlíky recept,
máslové domácí rohlíky
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí,
cukr,
máslo,
mléko sušené,
máslo,
voda
Komentáře (27)
omládek
mouka 200g
voda 200ml
droždí 30g
mouka 800g
voda 375ml
tuk 100g
sůl 20g
aroma dávkovat podle balení
na omládek se smíchají suroviny voda se vypočítá se teplota
90m mínus teplota mouky mínus teplota ovzduší( teplota místnosti)jestli vyjde nad 39 stupňů tak se smíchá s moukou a to se ochladí nechá se kynout 30 minut
na těsto
taky se vypočítá teplota vody
90 mínus teplota mouky mínus teplota omládku
a smícháme suroviny do hromady a necháme kynout 20 minut rozvážíme kusy (55g)a tvarujeme necháme kynout aby měly větší objem a potře se vodou nepodlejt
is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prace_2013-upravena.txt