Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Myslivecké řízky s houbami a bramborovými nočky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 928 kJ /
2 134 kcal
Bílkoviny35,31 g
Tuky184,32 g
Vláknina5,55 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,42 g
Sacharidy80,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu, nebo kotletu naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Krok 2: Pak vytáhneme na talíř a druhým přikryjeme-udržujeme v teple. Krok 3: Na pánev přihodíme 200g anglické slaniny nakrájené na nudličky, osmahneme dorůžova, přihodíme jarní cibulku nakrájenou na cca 2 cm kousky, orestujeme a nakonec přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky. Krok 4: Vše společně tak 5 minut restujeme, pak přidáme maso, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě chvilinku prohříváme, následně odstavíme. Krok 5: Nočky: Ve slupce uvařené brambory oloupeme a pomačkáme, nebo nastrouháme, přidáme vajíčka, trošku soli, mouku, krupici a vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme malé špalíčky-nočky. Krok 6: Ty dáme vařit do vroucí vody, jakmile vyplavou, jsou hotové. Krok 7: Scedíme a ještě na druhé pánvi opečeme rorůžova.

Zveřejněno 5. 12. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-včerejší Babicovy dobroty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecké řízky s houbami a bramborovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8By2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecké řízky s houbami a bramborovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8By2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jani - jejda další variace na tvoje oblíbené kotletky:-p určitě zrealizuji, moc se mi to líbí:-D:yes:

;-)moc pěkné:yes::yes:

Anna Kocikova: Jo?;-) Kdo mne to asi naučil??:-D Marně tápu...:-O

Moc krásně připravené jídlo:-K+13:-p:yes:Jani,máš velice hezky udělané fotky:yes::-K

BILKOVAI::-O:-O:-O:-O díky, Ivetko;-):-8

Děláš Babicovi čest;-):yes:...+1

Bleskovka si...:yes:

Jsi fofrnice,včera viděla dnes uvařila :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
myslivecky rizek, myslivecké řízečky, myslivecký řízek babica, babicovy recepty-řízky po myslivecku, babica myslivecký řízek, babicovy dobroty recepty myslivecke rizky, řízek po myslivecku, mislivecky rizek, myslivecke řizečky babica, myslivecký řízek recept, myslivecké kotlety, myslivecký řízek na žampionech, myslivecké recepty -svíčková, myslivecke recepty, babicovy dobroty myslivecký řízek, myslivecké řízečky z žampiony, babicovy recepty, recept myslivecký řízek, babica myslivecké řízečky s noky, babicovy dobroty bramborové nočky

Suroviny:
kýta vepřová, mouka hladká, slanina anglická, cibulka jarní, žampióny, smetana na vaření, sůl, pepř, olej, brambory, vejce, mouka hladká, krupička, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu