Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ukrajinský boršč s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,2 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Arween

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme do měkka fazole a červenou řepu (já ji nikdy neuvařím, aby mi zůstala červená barva, tak používám zavařenou řepu bez nálevu). Krok 2: Z masa s kostí, bobkového listu a nového koření uděláme vývar. Krok 3: Jak je hotový, do vývaru dáme uvařit brambory, mezitím obereme maso a orestujeme cibulku. Jak jsou brambory uvařené, přidáme cibulku, fazole, řepu, osolíme, malinko pepře a dochutíme kysanou smetanou (může být i jogurt) a sladkou smetanou, aby se chutě vyrovnaly. Krok 4: Množství neuvádím, babička ho vždy vaří od oka, tak i já. Takže si každý přidá surovin dle chuti :).

Zveřejněno 31. 12. 2011

Poznámka autorky Arween

Receptů na boršč je tu dost, ale tento je opravdu přímo z Ukrajiny-od manželové babičky, která z Ukrajiny pochází. A také trošku jiný, protože tam kde babička bydlela do něj nedávali zelí. :) Manžel ho miluje a i když není jako od babičky, chutná mu ten můj taky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinský boršč s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5xV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinský boršč s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5xV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jani, děkuji:-K už je i snězený?

Jezulko-děkuji:-K

Vařím velmi podobný - jen místo cibule dávám nastrouhanou mrkev. Mám ho od maminky, která pochází z Volyně. Je to dobrota, takže dávám další bodík.:-p

Tak jsem si upravila poznámku, ať to není tak blbě napsané a mooooc děkuji za moje úplně první bodíky:-K

No, jasně, u nás se taky dělá bamborový salát na několik způsobů, takže je mi jasné, že jiný kraj, jiný mrav. Jen jsem to tam psala, že i když tam není zelí, je taky ukrajinský, protože tam kde babička bydlela ho dělali bez zelí;-)

Jelikož mám snachu a její dceru z Ukrajiny, tak vím, kolik existuje variant. Takže - proč ne a snaše vynadám, že ji tohle nenapadlo :-S - dělám si legraci, ;-):-D:-D:-D

Koukám, že co ukrajinka, to jiný recept na borč. Naše maminka to zase vždycky vařila úplně jinak, např. osmahla na pánvi nastrouhanou řepu, mrkev, zalila protlakem nebo kečupem a teprve přidala do hrnce... to je asi jako tady, 10 kuchařek = 10 receptů na rajskou, na svíčkovou..:-D. Každý to dělá po svým.

Tématické fráze:
boršč s fazolemi, kolik dat noveho koreni do borsce, boršč fazole, boršč s fazoli, boršč z volyně, ukrainski buchtu, borč červené řepy s fazolemi, jak se dela borč, borč od mojí babičky, salat ukrainski, ukrainski borsc, co delat aby repa zustala cervena, ukrajinsky salat ze repy a fazolová polévka, boršč z volině, boršč z kysanou smetanou a koprem, ukrajinský boršč s červenou řepou, borc ukrajinsky, zeleninovy borsc s fazolemi a kysanou smetanou, boršč s fazolemi recept, ukrajinsky děkuji

Suroviny:
maso vepřové, maso hovězí, řepa červená, fazole červené, cibule, brambory, koření nové koření, bobkový list, sůl, smetana kysaná, smetana sladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu