Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami

Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu jsme kromě zeleniny přidali také červené víno a bylinky.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

8. 1. 2012 16:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 590 kJ / 1 575 kcal
Bílkoviny214,48 g
Tuky26,80 g
Vláknina11,90 g
Cholesterol 496 mg
Sodík 565 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy36,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mouky se na zahuštění nepoužívá příliš - úplně stačí propasírovaná šťáva z masa. Ale pokud chcete mít šťávy víc, tak použijte tak max. jednu lžíci - jinak se připravíte o ten skvělý chuťový zážitek, jen z uvedených surovin ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

6. 2. 2012 20:57

:yes::yes::yes:Tedy ,to jsem přehlídla, ale si jsem sloužila, nebo byla u syna čili nebo u dcery´, ale to je úžasně krásný recept, na plakát, na zvětšeninu,:-O:-K opravdu překrásný top recept s 1 s hvězdičkou, těch tu moc nebývá..:-):yes::yes::yes::yes::yes:

Dája

5. 2. 2012 12:14

Dnes je vařím a koupil jsem je v Makru za 1 kg kolem 100 Kč.
Recept hodnotím velmi kladně. Jako přílohu doporučuji kynutý houskový knedlík.:yes:

bojovka pro všechny

12. 1. 2012 21:19

vypadá to moc hezky ,ale kam jit koupit ty líčka v masně na mě koukali divně

magdalenka magdalenka

10. 1. 2012 22:30

mirca75:určite si tu chýbala viacerým...:-K

mirca75 mirca75

10. 1. 2012 22:01

Děkuji všem za milé komentáře:-K a pokud líčka někde uvidíte, určitě si je kupte - je to prostě chuťový zážitek:-p.
Ono teď nějak nebyla ta správná doba na přidávání rcp., ale určitě se to zlepší a zajdu častěji:-).

Merylas Merylas (moderátorka)

9. 1. 2012 15:40

Miruš, jedním slovem - luxus:-!:yes::yes::-K

Pajaja

9. 1. 2012 14:58

Miru, zase krásný recept a skvělá fota. Dlouho jsem Tě tu neviděla. :-p:yes:+

Oskeruska

9. 1. 2012 13:31

Devcata,moc vam dekuji..ja puvodne myslela,ze se autorka prepsala a myslela plicka:-D pak mi to ale bylo divne a nesedelo mi to,tak jsem se zeptala;-)

spagetka spagetka

9. 1. 2012 11:22

Oskeruska: ještě doplním, co jsem zkopírovala z webu:
"Líčka: Vepřová jsou rosolovitá, poměrně tučná. Uzená či nasolená se používají do hustých polévek, vařená jako samostatný pokrm. Hovězí líčka s vysokým podílem vaziva vylepší polévky, tlačenky i paštiky."

Obrázek a popis vepřových je tady: http://www.srecepty.cz/slovnicek/kategorie/veprove...

Sarovka

9. 1. 2012 10:57

Mirko, nádhera:-K:yes: O líčkách jsem pouze slyšela, ale vidět je ve tvém zpracování znamená jediné - okamžitě volat řezníkovi;-):-D

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 1. 2012 10:43

Miri, nádhera:yes::-K

Oskeruska: líčka jsou "líce" od hovězího, patří k nejchutnějšímu masu. (Teď hledím, že jsem k vepřovým lícím napsala o hovězích....já líčka znám jen z hovězího, bude to ale určitě stejný sval;-) )

Oskeruska

9. 1. 2012 10:29

Mam dotaz..asi mam mezery ve vzdelani a vypada to,ze jsem sama..ale prosim,co jsou to veprova licka? Dekuji:-)

Dana61

9. 1. 2012 09:26

jééééžííííš, já mám také hlad:-D:yes:

ivulinka ivulinka

9. 1. 2012 08:49

Miri, parádní papáníčko:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 1. 2012 00:35

Moc krásně nafocený chutný receptík:-p+20:yes::-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová líčka vepřová líčka recept vepřová líčka na víně veprove licka recept na vepřová líčka vepřová líčka na červeném víně vepřová líčka recepty recepty vepřová líčka vepřové líčka na víně veprove lička recept recepty na vepřová líčka jak uvařit vepřová líčka co jsou vepřová líčka recept vepřová líčka recept vepřová líčka na víně recept na vepřove lička recepty vepřové lička líčka vepřová vepřové líčka - recept vepřové líčka recepty

Suroviny: líčka vepřová, sůl, pepř bílý mletý, olej, máslo, cibule, mrkev, petržel, celer, pórek, protlak rajčatový, tymián, rozmarýn čerstvý, jalovec, víno červené suché, vývar masový, mouka hladká

TopRecepty.cz

Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQlk