Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rakvičky se šlehačkou 2

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andromeda23

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 784 kJ /
2 339 kcal
Bílkoviny26,45 g
Tuky33,03 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 64 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy482,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky a 250 g cukru s amoniem utřeme do hladka (v robotu asi 10 min). Pak necháme do druhého dne v ledničce nebo na chladném místě odpočinout. Krok 2: Druhý den si dáme na vál 180 g cukru a 70 g mouky a přidáme odpočinutou hmotu. Vypracujeme těsto. Krok 3: Vyválíme na cca 3 mm tlustou placku. Pak můžete radýlkem tvořit proužky a potřebnou délku a plnit do rakviček, nebo vykrajovat různé tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Předehřejeme troubu. Já dám asi na minutku na plno a pak troubu stáhnu na nejmenší stupeň a hlídám. Měly by se spíše sušit.

Zveřejněno 6. 3. 2012

Poznámka autorky Andromeda23

zdroj : www.mimibazar.cz/recept.php?id=25959&user=29893

Jinak od mé babičky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakvičky se šlehačkou 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LnDX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakvičky se šlehačkou 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LnDX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vždy jsem pekla ve formičkach /ale ta práce snima vymazat a vysypat a pak to mytí! / ještě jsem je tak to nedělala, bojím se že se roztečou a nebudou držet tvar ale skusím.:-?:-?:-D:-D:-K

:-K+9:-K:yes:

No, nevím co se žloutky, eierkoňak už nechce nikdo ani vidět...
Pekl jsem ze 2 dávek, byly toho 4 plechy...
V lednici se těsto ohřálo sotva 6 hodin...
Mouky jsem musel přidat - žloutky byly z velkých vajec...
Pekl jsem asi 5 minut při 150°C jen co těsto vyběhlo, pak teplota snížena na 100°C a za 10 minut bylo upečíííno...
Výsledek příjemně překvapil:yes:
Když paní casinová naposledy pekla rakve v plechu, tak je sušila asi hodinu...

rakvičky miluju a Ty máš bod:-K:-K:yes::-))

:-O:-O:-p:-p

:yes:;-)mňam...:yes:

No páni, to bych si dala...:-p:yes:

Rakvičky miluju, ale musí tam být hodně neslazené šlehačky a kupuju si prádné, doma jsem je ještě nikdy nedělala, proto ti dávám 3. boda, pokud jsi je sama dělala:yes:

šmarjá rakvičky, ty já mám ráda, s dobrou hutnou domácí šlehajdou..o dýýjo:-p:-8:yes:

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
domácí rakvičky, recept na domácí rakvičky, rakvičky s amoniem, rakvičky na plech, výroba rakviček, domácí rakvičky na plech, rakvičky se šlehačkou, rakvicky recept, hmota na rakvičky, rakvičky, rakvičky se šlehačkou recept, bezlepkove rakvicky recept, jak plnit rakvičky, domácí rakvičky recept, rakvicky s amoniem recept, bezlepkové rakvičky, vaření sladke rakvičky, top recepty rakvičky, rakvičky videorecept, recept na domácí rakvičky se šlehačkou

Suroviny:
žloutek, cukr moučkový, amonium, cukr moučkový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu