Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní chleba z remosky

Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby kynutí těsta.

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta.)

13. 3. 2012 13:23

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie6 950 kJ / 1 661 kcal
Bílkoviny51,73 g
Tuky9,47 g
Vláknina22,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy331,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ocet přidávám pro mírně nakyslou chuť střídy, kmínu poměrně více, má jím vonět asi každý pořádný chleba.......

Chlebíky, pečené v remosce ničím nepotíráme, i když nám pak při pečení prasknou. Remoska vypouští velice málo vlhkosti, kůrka by při potření mohla zůstat vlhká.

Tento základní chleba je velice dobrý (prý "nemá chybu" - pravil hlavní ochutnávač ) a vydrží tak až do druhého dne.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eva

2. 11. 2017 13:28

cathleen:Oběma Vám děkuji za odpověď. Takže snad se trefím, když dám 1,5 dávky na tu menší a 2,5 nebo 3 dávky na tu velkou......Dneska peču chleba bez hnětení v troubě, ale remoska mi je sympatičtější a asi toho zas budeme mít málo, takže budu muset dopékat na svačiny do školy:-D

cathleen cathleen

2. 11. 2017 13:16

Eva: Evi, chleba je do remosky Original - té menší. Nejmenší remoska, Minorka, má objem necelý litr a už velice dlouho se nevyrábí ;-)

Eva

2. 11. 2017 13:08

casino: Jejda. já myslela, že jsou jen dvě velikosti: malá a velká. Obě mám a poslední dobou na ně nedám dopustit. Nemusí se všechno hlídat jako v troubě, v létě vařím a balkoně abych nedělala teplo a jídlo je mnohem lepší - šťavnatější

casino casino

2. 11. 2017 13:00

Eva:
No, remosky jsou tří velikostí:-) a asi se jedná o tu prostřední.
(na rcp už se nějakou dobu taky chystám)

Eva

2. 11. 2017 12:27

Tento recept je do malé nebo velké remosky? Moc děkuji za odpověď.

cathleen cathleen

11. 10. 2017 11:36

Marta: děkuji za zprávu, Marto :-K Na remosku nedám dopustit!:yes:

Marta

10. 10. 2017 14:20

Dnes jsem ho upekla a jsem mile překvapená. Je krásně křupavý, vláčný a jemný. Příprava jednoduchá. Remoska je opravdu skvělá. Děkuji za recept.

natomnesejde

31. 12. 2014 18:57

cathleen:Snad jsme předtím doma měli příliš zimu, nevím, ale napodruhé všechno v pořádku. Kvásek z droždí hezky vyběhl a chlebík je tak jednou velký než na poprvé. Díky za rady :) Ať Vám v novém roce chutná!

cathleen cathleen

30. 12. 2014 21:02

natomnesejde: podle mě bylo vadné už droždí - pokud kvasek málo vyběhnul. Už při prvních přiznacích horšiho droždí je dobré to vylít a zadělat znovu, z droždí čerstvého, nového ;-)

natomnesejde

30. 12. 2014 19:12

cathleen: Ano z droždí, připraven podle tohoto receptu. Použila jsem mouku bílou, ne žitnou. Je snad chyba tam? Nebo, že bych třeba těsto přepracovala? :) Vážně nevím...

cathleen cathleen

30. 12. 2014 19:07

natomnesejde: píšeš kvásek...myslíš tím kvásek z droždí?

natomnesejde

30. 12. 2014 18:32

cathleen: Děkuji moc za odpověď!
všem: Chleba je chuťově moc dobrý, ale velice málo nakynul, byl zbytečně ani ne tuhý, spíš příliš hutný. Víte někdo, co s tím? Už kvásek se mi zdálo, že vůbec nevyběhnul a těsto celkově málo nabylo...

cathleen cathleen

29. 12. 2014 20:21

natomnesejde: 35-45 minut určitě;-)

natomnesejde

28. 12. 2014 21:57

Dámy a pánové, jak dlouho by měl kynout, když už je v remosce? Děkuji.

Edi

26. 12. 2013 16:29

tak jse ho asi brzo vyndala s remosky ale i tak super :-):-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečení chleba v remosce chleba z remosky chleba v remosce chleba pečený v remosce chléb z remosky chléb pečený v remosce chléb v remosce jak upéct chleba v remosce remoska zkušenosti domaci chleba v remosce pečivo v remosce domácí chleba z remosky chléb remoska domaci chleb z remosky chleba do remosky pečivo z remosky remoska chleba pečený chléb v remosce chleba remoska remoska návod

Suroviny: voda, cukr, sůl, ocet, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí

TopRecepty.cz

Základní chleba z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8kR