Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 015 kJ / 2 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,05 g |
Tuky | 140,84 g |
Vláknina | 15,84 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 1,46 g |
Sůl | 3,55 g |
Sacharidy | 94,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet.
Krok 2: Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem.
Krok 3: Cibuli nakrájíme, celer nahrubo nastrouháme a zpěníme na másle s rozškvařenou slaninou.
Krok 4: Do tohoto základu vložíme plátky masa, osmahneme po obou stranách a pod poklicí dusíme asi 10 minut.
Krok 5: Pak maso podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka.
Krok 6: Vyjmeme je a udržujeme v teple.
Krok 7: Šťávu odpaříme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou studené vody.
Krok 8: Uvedeme ji do varu a za stálého míchání vaříme 10 minut.
Krok 9: Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ale dál již nevaříme, případně přisolíme.
Krok 10: Mezitím očistíme mrkev nakrájíme a povaříme asi 8 minut v malém množství vody s cukrem, aby získala sklovitou glazuru.
Krok 11: Půlené hrušky prohřejeme v bílém víně.
Krok 12: Maso upravíme na talíři s listy salátu, půlkou hrušky plněnou brusinkami, mrkví a polijeme omáčkou.
Krok 13: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo noky.
Zveřejněno 18. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta s plněnou hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7W6
Moje poznámka
Jelení kýta s plněnou hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7W6
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 11 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 22 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
káťa před 3 hodinami
Čokoládový dort s červenou řepou
stefi.f47 před 3 hodinami
Buchta Fešák
káťa před 3 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 3 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 3 hodinami
Míša řezy
kaja.tremlova před 3 hodinami
Housky na hamburger
panilek před 3 hodinami
Rebarborový koláč
mika277 před 3 hodinami
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 4 hodinami
Tématické fráze:
jelení kýta na divoko,
recept na plátky z jelení kýty,
srnčí kýta na divoko,
jeleni kyta platky,
jelení kýty na divoko,
jeleni kyta,
jelení kýta recepty,
jelení plátky recept,
jelení kýta-plátky,
jeleni platky,
jelení na hruškách,
mlade jeleni maso recepty,
jelenní kýta,
jelení kýta recept,
jelení kýta na hruškách,
doba varu jelení z kýty,
recept jelení mas,
srnci na hruskach,
vepřová kýta plátky s hruškou,
jelenní plátky recept
Suroviny:
kýta jelení,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
citron,
cibule,
celer,
mrkev,
cukr,
máslo,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
víno červené suché,
víno bílé suché,
mouka hladká,
smetana,
hrušky zavařené,
brusinky,
salát hlávkový
Komentáře (16)
Jistě by to šlo i z hovězího masa.
Toto je priestor na vyjadrenie sa k receptu, ktorý je nádherný, proste Bahula...
daniela:
parádička.. opět