Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi buchta

Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě ochucená vrstva pudinku, případně želé.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kriss Kriss

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 392 kJ /
3 440 kcal
Bílkoviny58,28 g
Tuky133,86 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 566 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy497,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Vyšleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a sníh z vyšlehaných bílků. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj nalijeme. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby. Dáme péct na 180 °C. Pečeme dorůžova. Krok 5: Ušleháme si smetanu ke šlehání se ztužovačem a poté vmícháme do zakysané smetany. Směs natřeme na vychladlý piškot. Krok 6: Oloupeme si kiwi a nakrájíme na tenké plátky, které klademe na smetanovou náplň. Krok 7: Vodu společně s cukrem přivedeme do varu, přidáme pudink a Vitacit. Vaříme, dokud nám směs nezhoustne. Krok 8: Po částečném vychladnutí pudink opatrně lžící klademe na ovoce. Krok 9: Dáme vychladit do lednice.

Zveřejněno 9. 4. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p70m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p70m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Buchta je super. Jen bych upravila tu přípravu toho pudingu že si musíte trochu odlít. Jinak když to tam nasypete tak se to zdrcne.

Super, lehká, svěží. Jen na můj vkus ten vitacit nechává trochu “ocas” 😉

Prosim,buchta je na velky plech nebo maly?dekuji

Robievam už dlhé roky,vždy len v lete a podľa tohto receptu bola fakt skvelá :-p:yes::yes: Niekdy dávam tvaroh,ale tento krém je lepší ;-)

Taky dělám přesně tyto často, jsou vynikající:yes:

Velice výborný řez děláme ho skoro pořád nemá chyb :):-):yes:

Tak jsme ji pravé utekli a je vynikající:-):-) opravdu super, jen jsem měla problém ze slehačkou, pořád tam byla hodně cítit zakyska, tak jsem dala navíc hnědý cukr.

Dělávám:-*je lehký,osvěžující:-*konečně jsem stihla vyfotit:-D:yes:

Lucka: Já se omlouvám, nějak mi to vyskočilo.:-8 Už je to opravené.;-)

Napsat do rcp slovo mouka a neupřesnit jaká je skoro hřích :-p

Jo je to moc dobré. Já místo šlehačky dávám tvaroh a taky je to moc dobré.

Tak tuhle buchtu jsem dostala u kamaradky a byla vyborna! V lete, az budou cerstve jahody tak ji zkusim z jahod! Tato buchta i pres sve slozeni neni vubec sladka, narozdil od jinych slehackovych buchticek, takze pecte kluci a holky, muzu vrele doporucit!!! :-K

Tématické fráze:
kivi řezy s kivi sirupem, recepty z kiwi, kivi buchta, buchta s kivi, cuketová buchta kluci v akci, kiwi recepty, piškotová buchta s kiwi, buchta z kivi, buchta s tvarohem a kiwi, tvarohova buchta s kiwi, rychla buchta s kiwi, kiwi, piskot s kiwi, recepty hrnkové kiwi řezy, kiwi recept, kiwi řezy s tvarohem, buchta s kyvi, hrnková buchta s kiwi, kolac z kiwi, koláč s kiwi

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, mléko, olej, prášek do pečiva, kiwi, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, ztužovač šlehačky, voda, pudink vanilkový, cukr, vitacit citronový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu