Čočkové ragú
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 638 kJ / 1 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,44 g |
| Tuky | 5,91 g |
| Vláknina | 60,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 150,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby klobása pustila šťávu.
Krok 2: Poté přisypeme čočku (může být předem namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby.
Krok 3: Asi 10 minut před dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou, zbytkem česneku a osolíme.
Krok 4: Nakonec ochutíme balzamikovým octem a vmícháme posekanou bazalku a petrželku.
Zveřejněno 2. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočkové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3O7R
Moje poznámka
Čočkové ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3O7R
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 7 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 9 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 10 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 13 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 13 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 14 hodinami
Tématické fráze:
čočkové recepty,
ragů,
recept na ragú,
ragů nebo ragú,
mrkvové ragú,
čočkové ragú s houbami a zeleninou,
ragú recept,
ragú recepty,
barevná čočka recepty,
čočkové ragú s houbami,
čočkové ragú celer,
čočkove ragů se zeleninou,
ragú z červené čočky recept vynikající,
ragu cocka vino mrkev,
zeleninové ragú,
zelninové ragú,
mrkvove ragu recept,
cockove brownies,
dýňové ragú,
čoškové ragú
Suroviny:
čočka,
cibule,
česnek,
klobása,
protlak rajčatový,
cuketa,
mrkev,
rajče,
cibulka jarní,
bobkový list,
bazalka čerstvá,
petrželka zelená,
víno bílé,
vývar masový,
ocet balsamiko,
sůl,
olej
Komentáře (19)
rebeka: nemám nič proti mrkve ani ostatnej koreňovej zelenine, pokiaľ sú surové
mě se to líbí sakuppikum.. i s mrkvou
krásné foto, Andrej