Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně II

Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání v tom, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které mají z přípravy respekt nebo dokonce strach, ale s naším receptem ji zvládnete na jedničku.

Hodnocení receptu je 4,9 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

21. 9. 2008 17:05

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie6 460 kJ / 1 544 kcal
Bílkoviny179,13 g
Tuky74,57 g
Vláknina8,43 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,20 g
Sacharidy36,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zeleniny dávám hodně a vždy jen čerstvou, je mnohem voňavější než zmrazená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eva

7. 11. 2009 13:10

Dělala jsem dnes poprvé svíčkovou a omáčku jsem zahustila touto směsí: jednou šlehačkou, zakysanou smetanou, půl litru mléka a dvě lžíce hl.mouky - rozmíchá se v misce, jen jsem to nalila do zcezené šťávy, povařila a míchala a musí říct, že krásně zhoustla a je krásně krémová a výborná.

mischico

4. 11. 2009 20:28

tak mi děláte takový chutě,že ačkoli já antitalent kuchařka to zítra zkusím z králíka,to je prý taky skvělý :-*:-8:-D:-D

Blaf

2. 11. 2009 18:07

Mňaaaaaaaaam!!!!!!!!!:-p

Carmen

27. 10. 2009 23:07

Zrovna zítra budu dělat svíčkovou, ale ze pštrosího masa. Je to také výborné. Zkusím tam přidat i špetku tymiánu, jako Vy. Též Vám dávám za jedna.

BramboraB

24. 10. 2009 10:46

Jestli můžu doporučit,tak svíčkovou podlévám hovězím vývarem a pak nemá chybu:-)

iva

23. 10. 2009 14:56

dneska se taky pokusím vařit podle vaseho návrhu tak snad to dopadne dobře:-)):-))uvidíme jak na to bude reagovat manžel:-O

Petra

15. 10. 2009 14:51

Dobrý den, fotky jsou úžasné. Nikdy jsem svíčkovou nedělala. Chtěla bych zkusit tento recept. Můžete mi prosím napsat poměr zeleniny k masu? Děkuji.

Tonda Prchal

11. 10. 2009 12:32

Já to dnes podle tohoto receptu zkusím poprvé v životě,tak snad to zvládnu ;-)

pipre pipre

3. 10. 2009 23:17

Dělám stejně, jen zkusím tu špetku tymiánu :-) Jinak slaninou prošpikované maso ke svíčkové patří..dělala jsem i bez slaniny, ale s ní je to lepší. A hezky to máte obě ozdobené:-)..citron šlehačka a zřejmě brusinky..paráda! a osmý bodík už letí:yes:

maris maris

3. 10. 2009 22:54

BramborkoB - mám radost, že jste si pochutnali a že se Ti svíčková povedla hned napoprvé :-)

BramboraB

3. 10. 2009 21:39

Tahle svíčková je výborná.Vařila jsem jí poprvé v životě a každý si jí pochvaloval.Zítra bude zase:-8

amargita

28. 3. 2009 11:19

je to super udelala jsem si jí a moc mi chutnala:yes:;-):-D:-))

maris maris

14. 3. 2009 14:46

samozřejmě..když jsme...:-8

maris maris

14. 3. 2009 14:45

:-D:-D Elizo, to Tě nesmí ani napadnout, když jsem tu svíčkovou tak krásně sjednotily:-D:-)):-))

Eliza Eliza

14. 3. 2009 14:42

Já jsem si toho potom také všimla, doufám, že to nevadí.
No, je vidět, že máme stejný recept a používáme i stejný poměr zeleniny - já dávám 2 cibule, 3 mrkve, půl celeru a 2 petržele a zeleninu restuji pomalu dohněda, třeba i půl hodiny.

Maris, kdyby Tě ty fotky štvaly, jakože Tě kopírují, můžu je odstranit, jo? :-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně svickova pravá svíčková na smetaně svickova recept králík na smetaně pohlreich svičkova na smetaně video z vepřoveho masa recept svíčková na smetaně prava svickova zajíc na smetaně pohlreich recept na svickovou na smetane pravá svíčková recept recept svíčková recept na pravou svíčkovou recept na svíčkovou domaci svickova sekaná svíčková recepty svíčková svíčková z halali svíčková na smetaně podle pohlreicha

Suroviny: hovězí zadní, slanina, mrkev, celer, petržel, cibule, smetana, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, sůl, máslo, šťáva citronová, cukr

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMl