Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně II

Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání v tom, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které mají z přípravy respekt nebo dokonce strach, ale s naším receptem ji zvládnete na jedničku.

Hodnocení receptu je 4,9 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

21. 9. 2008 17:05

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 460 kJ / 1 544 kcal
Bílkoviny179,13 g
Tuky74,57 g
Vláknina8,43 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,20 g
Sacharidy36,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zeleniny dávám hodně a vždy jen čerstvou, je mnohem voňavější než zmrazená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paprika Paprika

14. 3. 2009 14:30

Elizo - koukala jsem na fotky a máš je s Maris jako vejce vejci :-D ... a moc krásné. A určitě to bylo mo dobré, viď? ;-)

Eliza Eliza

14. 3. 2009 13:36

Maris, přidávám bodík. :-p

Eliza Eliza

14. 3. 2009 13:30

Dělám svíčkovou velmi podobně, jen s trochu jiným postupem, nepoužívám troubu, ale dusím ji na sporáku. A nedávám tymián, i když vlastně nevím proč :-).
Byla dnes k obědu, tak přidávám fotky...:-)

Jana Pá

11. 12. 2008 17:22

Tak to mám doma, začla jsem ve 12 hod. a podívejme se kolik už je 16,20 hod. a já mám hotovo, dala jsem citron, máslo, jíška na másle, masíčko měkké je venku, omáčka dodělaná zvlášť, a musím se přiznat, že jsem vařila podle mé sestřičky-kuchařka od pána Boha, radila mě telefonem a já kvedlala vařečkou podle rad a míchala a míchala. Je to svíčková jako od maminky - tchýně, kterou máme doma rádi.:yes: Takže jsem stejně použila i kousek tohoto receptu :-))

Jana Pá

11. 12. 2008 15:22

Maris, děkuju za podporu, ještě nevím, co mě z toho vyleze, sice to voní , ale uvidíme, díky za rady všech zde.:-D:yes::-p

maris maris

11. 12. 2008 15:07

Janko, požehnání Ti dát nemůžu, k tomu nejsem kompetentní :-D, ale držím palce ať se podaří a chutná :yes:;-)

Jana Pá

11. 12. 2008 13:03

Tak Vám povím, už ji vařím, ale "zneužívám" další recepty z kuchařek - knih, a doufám, že se mě podaří, už jsem to cca 20 let nevařila, takže dnes zkouška, chtěla bych uvařit klasickou svíčkovou, ale tolik rad a potom to čtení z kuchař.knih, dej mi "nějaký pane" požehnání, abych to zvládla. :-D

Jiří

10. 12. 2008 15:57

Maris, tohle je opravdu klasika. Dělám podobně, jen místo smetany dávám šlehačku. Citron nahrazuji octem a pro zjemnění přidám na závěr oříšek másla. A zelenina musí být samozřejmě čerstvá a čím je jí více tím lépe. A samozřejmě v klasické svíčkové má své místo slanina, bez ní to prostě není to pravé a chuť a celkový dojem je úplně někde jinde.

maris maris

22. 9. 2008 08:24

Jano, děkuji. Neznám nikoho, kdo by svíčkovou neměl rád. Je to taková hvězda české kuchyně:-) Knedlíčky jsou domácí, kupované nemusíme.

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 9. 2008 18:39

Ach jo,to je klasika,vynikající jídlo a tak dobré,že?Já nedávám tu slaninu a někdy použiju čerstvou zeleninu a někdy halali,zkus taky vyzkoušet,je to super.Taky ty knedlíčky vypadají dobře,asi domácí,co?:-))Máš to za jedna!:yes:

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně svickova pravá svíčková na smetaně svickova recept králík na smetaně pohlreich svičkova na smetaně video z vepřoveho masa recept svíčková na smetaně prava svickova zajíc na smetaně pohlreich recept na svickovou na smetane pravá svíčková recept recept svíčková recept na pravou svíčkovou recept na svíčkovou domaci svickova sekaná svíčková recepty svíčková svíčková z halali svíčková na smetaně podle pohlreicha

Suroviny: hovězí zadní, slanina, mrkev, celer, petržel, cibule, smetana, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, sůl, máslo, šťáva citronová, cukr

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMl