Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

29. 9. 2008 21:36

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 264 kJ / 1 258 kcal
Bílkoviny154,70 g
Tuky10,09 g
Vláknina32,34 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,30 g
Sacharidy100,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, ve skle má škrob tendenci se přichytávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

6. 10. 2008 17:56

Včera jsme měli k obědu...bylo to výborné, jen místo hrášku, který moje rodina moc nemusí, jsem dala kukuřici. Zasloužená 1 ;-):yes::yes:

Lusinda79

1. 10. 2008 07:23

Jo jo, vybusná ty jsi taky inovatorka:-))Škoda, že jsi neměla cibuli, bez ní to fakt asi nemusí být úplně ono.Hlavně, že chutnalo tatínkovi.Pozdravuju!

maris maris

30. 9. 2008 21:31

vybusna: :-D:-D:-D

vybusna vybusna

30. 9. 2008 21:29

tak som to dnes zvrtla. nejako som z mraznicky vytiahla miesto hovadzieho, bravcove stehno. zistila som, ze nemam vhodne korenie a musela som pouzit zmes na bylinkove kura, myslela som si ze mam este dve cibule a oni to boli zemiaky..takze som musela pouzit mladu salatovu cibulku..cca 3 kusy. potom som nasla este jednu vacsiu, ale vedela som, ze moja mamka presadzala u mna kvety, tak som sa bala ci tam nepokrajam nejaku tu gladiolu. kecup mi splesnivel vo flasi a musela som pouzit africku omacku. namojdusu jedine co bolo v tom jedle spravne bolo cervene vino.napriek vsetkym tym polenam pod nohami som to mala o 12 tej hotove. raz som to nesla vychutnat...zdalo sa mi to take mdle ci co. az ked som to zacakla servirovat, som si uvedomila, ze tam chyba cesnak. Toto jedlo si zasluzi 1 uz len kvoli tomu, ze cez to vsetko co som na nom spachala, bolo jedle, chutne a na pripravu absolutne nenarocne. btw...zjedlo sa uplne vsetko. otecko vyskriabal pred dvoma hodinami posledne susto.

Lusinda79

30. 9. 2008 10:34

Tak to jsem moc ráda:o)Ten recept vznikl tak, že asi rok zpátky byl hit internetových kuchařek Vepřový guláš v troubě.Nám doma ale přišel dost, jak to říct, navoněný(hodně koření).Ale princip pečení v troubě bez mouky a tuku se mi líbil, tak jsem si ho upravila.Zeleninu lze dát jakoukoliv, dělám verzi se silnějšími kolečky mrkve již od začátku pečení(pak ale bez kečupu, mrkev je sladká) nebo verzi s paprikami a rajčaty.Jinak jsem podobně pekla i kuře na paprice, jen s jednou lžící škrobu, a byla luxusní, smetanu jsem pak vmíchala po vypnutí trouby, cibule se rozpadla a krásně omáčku zahustila.

vybusna vybusna

30. 9. 2008 09:33

nesmierne si ma tymto receptom lusinda potesila...urcite ho co najskor uvarim....a veru hned dnes.....tak.

Lusinda79

29. 9. 2008 21:40

Vody ve které rozpustíme bujony je asi 800-900ml.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dusene hovezi pečené hovězí v troubě hovězí maso v troubě recepty rychlé žezy hovězí zadní recept hovězí zadní recepty pečené hovězí maso v troube hovězí pečené v troubě gulas v troube hovězí kližka hovězí gulas v troube dušené hovězí maso hovězí zadní dušené hovězí kližka recepty recepty bez tuku dusene hovezi zadni recepty hovezí maso zadní dušení masa v troubě hovězí dušené hovězí kližka recept

Suroviny: hovězí zadní, cibule, solamyl, paprika sušená sladká, koření gulášové, česnek, kečup sladký, bujón hovězí, bujón houbový, hrášek mražený, žampióny, pepř mletý, víno červené, voda

TopRecepty.cz

Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73y8