Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 264 kJ / 1 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,70 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 100,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, ve skle má škrob tendenci se přichytávat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2008 16:56
Včera jsme měli k obědu...bylo to výborné, jen místo hrášku, který moje rodina moc nemusí, jsem dala kukuřici. Zasloužená 1
1. 10. 2008 06:23
Jo jo, vybusná ty jsi taky inovatorkaŠkoda, že jsi neměla cibuli, bez ní to fakt asi nemusí být úplně ono.Hlavně, že chutnalo tatínkovi.Pozdravuju!
30. 9. 2008 20:31
vybusna:
30. 9. 2008 20:29
tak som to dnes zvrtla. nejako som z mraznicky vytiahla miesto hovadzieho, bravcove stehno. zistila som, ze nemam vhodne korenie a musela som pouzit zmes na bylinkove kura, myslela som si ze mam este dve cibule a oni to boli zemiaky..takze som musela pouzit mladu salatovu cibulku..cca 3 kusy. potom som nasla este jednu vacsiu, ale vedela som, ze moja mamka presadzala u mna kvety, tak som sa bala ci tam nepokrajam nejaku tu gladiolu. kecup mi splesnivel vo flasi a musela som pouzit africku omacku. namojdusu jedine co bolo v tom jedle spravne bolo cervene vino.napriek vsetkym tym polenam pod nohami som to mala o 12 tej hotove. raz som to nesla vychutnat...zdalo sa mi to take mdle ci co. az ked som to zacakla servirovat, som si uvedomila, ze tam chyba cesnak. Toto jedlo si zasluzi 1 uz len kvoli tomu, ze cez to vsetko co som na nom spachala, bolo jedle, chutne a na pripravu absolutne nenarocne. btw...zjedlo sa uplne vsetko. otecko vyskriabal pred dvoma hodinami posledne susto.
30. 9. 2008 09:34
Tak to jsem moc ráda:o)Ten recept vznikl tak, že asi rok zpátky byl hit internetových kuchařek Vepřový guláš v troubě.Nám doma ale přišel dost, jak to říct, navoněný(hodně koření).Ale princip pečení v troubě bez mouky a tuku se mi líbil, tak jsem si ho upravila.Zeleninu lze dát jakoukoliv, dělám verzi se silnějšími kolečky mrkve již od začátku pečení(pak ale bez kečupu, mrkev je sladká) nebo verzi s paprikami a rajčaty.Jinak jsem podobně pekla i kuře na paprice, jen s jednou lžící škrobu, a byla luxusní, smetanu jsem pak vmíchala po vypnutí trouby, cibule se rozpadla a krásně omáčku zahustila.
30. 9. 2008 08:33
nesmierne si ma tymto receptom lusinda potesila...urcite ho co najskor uvarim....a veru hned dnes.....tak.
29. 9. 2008 20:40
Vody ve které rozpustíme bujony je asi 800-900ml.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 22 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 6 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 6 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 9 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 9 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 10 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 10 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 10 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 10 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak očistit žampiony? Jejich příprava nám zabere jen malou chvilku. Pokud si je koupíme, brzy budeme chystat jídlo na stůl
Jak dusit maso bez tuku. Poradíme vám velmi jednoduchý postup se skvělým výsledkem
Dny Marianne 2024 se blíží: Časopis s populárními slevovými kupony už je na stáncích
Další recepty
Tématické fráze: dusene hovezi pečené hovězí v troubě hovězí maso v troubě recepty rychlé žezy hovězí zadní recept hovězí zadní recepty pečené hovězí maso v troube hovězí pečené v troubě gulas v troube hovězí kližka hovězí gulas v troube dušené hovězí maso hovězí zadní dušené hovězí kližka recepty recepty bez tuku dusene hovezi zadni recepty hovezí maso zadní dušení masa v troubě hovězí dušené hovězí kližka recept
Suroviny: hovězí zadní, cibule, solamyl, paprika sušená sladká, koření gulášové, česnek, kečup sladký, bujón hovězí, bujón houbový, hrášek mražený, žampióny, pepř mletý, víno červené, voda
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
22 názorů