Okurky zapečené s bramborami

Zeleninová jídla Doba přípravy: 45 min 13 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 45 min 13 názorů

Suroviny 4-5 porcí

2 - 3 salátové okurky (podle velikosti)
1 kg ve slupce uvařených brambor
200 g žampionů (může být i hlíva nebo lesní houby)
150 g tvrdého sýra
1 cibule
150 ml zakysané smetany
olej
pepř
3 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu narezanú na plátky opražíme na oleji, pridáme narezané šampiňóny, prelisovaný cesnak a asi 5 minút pražíme.

  2. Odstavíme z ohňa, pridáme na plátky narezané zemiaky, uhorky narezané na štvrťkolieska, osolíme, okoreníme, pridáme 100 g strúhaného syra a smotanu. Dobre, ale jemne premiešame.

  3. Zmes rozložíme do vymasteného pekáča a pri 150°C pečieme asi 30 minut. Pred dopečením posypeme zvyškom syra a dopečieme.

  4. Podávame s akýmkoľvek zeleninovým šalátom.

Poznámka od kuchařky

Výborné jedlo, ak máte na záhradke veľa uhoriek a neviete, čo s nimi.

Komentáře k receptu Okurky zapečené s bramborami

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    jarda Kadic: :-D:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    tejaja: Takse podívej, kam až jsme se dostali na téma zapečené okurky.I když já osobně mám ze zeleniny nejradši uzené koleno,a z ovoce husu, tak to někdy zkusím.Zdravím.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    jarda Kadic: :-D:-D:-D:-D:-D ale so šarištinou by si mal trošilinku problém, je iná ako abovské nárečie. Ale som rada, že máš pekné spomienky:-D:yes:;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    tejaja: Náhodou bolo tam sumne,(ten muj tablet je blbec, nedělá všude háčky) myslím, že takovou parádní vojnu měl málokdo,i když jsem to měl domů 1006 kilometrů přesně.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Jo a pozor! Prazit znamená smazit a razca není kupodivu rýže, ale kmín.A kesena je kapsa,a......vůbec, slovenština je moc hezká řeč, ale za posledních 20 let jí dobře rozumíme jen my starší,a to kdybyste slyšeli vychodnarstinu, tak té rozumím snad jen já alebrz jsem tam byl celý rok

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    jarda Kadic::-D:-D:yes:;-) A ako bolo ? Michalovce nemali dobrú povesť...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    HELWOMANS: Ano, černé korenie je pepř.Já to musím vědět, sloužil jsem v roce 1969-70 v Michalovcich.

    Odpovědět

  • HELWOMANS HELWOMANS

    Vypada to moc dobre jen nevim co je cerne korenie.Je to cerny pepr?????:-/:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Bibinka Bibinka

    Tejajko, pěkný nápadík a tak si myslím, že když na zahradě okurky nemám, že by to šlo i s cuketou, těch mám požehnaně;-):-p Dávám ti 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Salátovky občas zapékám s červenými kapiemi, takže ano mňam:-p:yes: Houby už snad konečně taky nějaký budou

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Nikdy mne nenapadlo zapékat salátové okurky, ale proč ne? Cuketa je podobná zelenina a zapéká se také. Určitě zkusím:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to vyzerá dobre, Terezka.. rebi zatleská, polkne a bodík pošle:-p;-):-K:-D:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: razca zapečené okurky zapečená okurka co je razca zapečené salátové okurky okurky co s nimi razca mleta zapeceny okurek salatovy okurek zapečený okurky recepty co je to razca zapeceny okurek recepty zapečené okurky recepty zapečené brambory okurek recepty zapečené salátové okurky recepty zapečenéokurky salátové okurky - co s nimi? pečené okurky recepty z okurek