Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 690 kJ / 2 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 265,78 g |
Tuky | 98,03 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 2,72 g |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 5,22 g |
Sacharidy | 89,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu vrchovatou lžíci a ještě trochu dobré mleté sladké papriky (používám maďarskou), rozklepneme 5 vajíček, přidáme zelenou petrželku, velkou na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek podle chuti – já použil 8 malých stroužků, čajovou lžičku římského kmínu, velkou špetku kardamonu, docela velkou hrst v dlaních rozemnuté sušené majoránky, vymačkané kostky rohlíků a strouhanku postupně podle potřeby. Na pořadí vcelku nezáleží. Celé to pořádně prohněteme.
Krok 2: Trochu jsem se z rána nudil tak jsem si směs namíchal docela brzy. Z toho vyplynulo, že před pečením jsem to vlastně nechal v míse při pokojové teplotě odležet asi tři hodiny a myslím, že to mělo pozitivní vliv na chuť výtvoru.
Krok 3: Mezi tím jsem si uvařil tři vejce na tvrdo. Později jsem ze směsi vytvaroval dvě šišky. Jednu jsem vyplnil vařenými vejci, druhou klobáskou, která se sama samotinká krčila v ledničce. Šišky jsem umístil v míse z varného skla, trochu podlil vodou a celé jsem to lehce pocoural olivovým olejem.
Krok 4: Pekl jsem horkovzdušné troubě odkryté asi ¾ hodinky při 145°C, potom další cca ¾ hodiny při 180°C. Časy jsou samozřejmě orientační. Každý nejlíp ví jak mu peče trouba. Během druhého pečení jsem to asi dvakrát přelil výpekem.
Po dobu přípravy jsem pozapoměl na focení a po dopečení se na sekanou spolustrávníci vrhli tak rychle, že jsem vyfotil jen torzo. Tahle sekaná nám dost chutnala. Dělal jsem ji dnes k obědu, jsme 4 a už nemáme ani drobek.
Po dobu přípravy jsem pozapoměl na focení a po dopečení se na sekanou spolustrávníci vrhli tak rychle, že jsem vyfotil jen torzo. Tahle sekaná nám dost chutnala. Dělal jsem ji dnes k obědu, jsme 4 a už nemáme ani drobek.
Zveřejněno 18. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgrG
Moje poznámka
Sekaná po sedmitisíciosmistétřetí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgrG
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 5 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 14 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 15 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s tvarohem
habis před 4 minutami
Játrová omáčka
LenkaMarikova před 19 minutami
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Patnikarka před 42 minutami
Kefírový koláč
Wikki před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Jitka Z před 1 hodinou
Cibulová omáčka od babičky
curling3v před 2 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Leni1970 před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Pavla P. před 2 hodinami
Kuře na paprice
kneblovaemma1 před 3 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Veronika_1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
sekaná v horkovzdušné troubě,
sekana v troubě,
kuchař ví sekaná,
horkovzdušná trouba pečení sekané,
jak dlouho se peče sekaná,
jak dlouho péct sekanou,
sekaná horkovzdušná trouba,
sekana se pece odkryta,
kuchar vi mlete maso,
pece se sekana odkryta,
jak se pece sekana v troube,
kuchar to vi,
jak dlouho delat sekanou v troube,
jak se peče sekaná v v troubě,
dobrá sekaná kuchař ví,
sekaná.cz,
jak pect sekanou v troube,
sekaná s vařenými vejci,
kuchař ví-sekaná,
dopečení sekané
Suroviny:
maso hovězí mleté,
maso mleté mix,
klobása,
rohlík,
mléko,
strouhanka,
vejce,
petrželka,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
cibule,
česnek,
římský kmín mletý,
kardamom,
majoránka,
olej olivový
Komentáře (6)