Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí ze sudu

Podrobný a přesný návod na výrobu lahodného domácího kysaného zelí vás provede jeho výrobou. Od úplného začátku, kdy si hlávky zelí přinesete domů, přes krouhání, až po jeho pěchování do hrnce na kvašení (zeláku) a samotné kvašení.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

25. 11. 2012 13:51

Suroviny pro 10 litrů

10 litrů

Nutriční hodnoty

Energie17 778 kJ / 4 249 kcal
Bílkoviny227,10 g
Tuky30,36 g
Vláknina378,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 82,25 g
Sůl200,00 g
Sacharidy580,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Loni jsme ho dělali poprvé a bylo luxusní. Množství je na 10 l kameninový soudek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sunny.sofi sunny.sofi

25. 11. 2012 15:47

rebeka: já nedávám, ale určitě jsou i recepty s křenem. Dělám ho letos teprve podruhé, tak zatím nemám odvahu experimentovat:-K

rebeka rebeka

25. 11. 2012 15:41

není nad domácí zelíčko:-p;-):yes: křen nedáváš;-):-?

sunny.sofi sunny.sofi

25. 11. 2012 15:08

Bibinka: Děkuji moc:-K

Bibinka Bibinka

25. 11. 2012 14:58

sunny.sofi:Sunny, na to zelí máš báječný hrnec a pěkně napsaný recept;-) Dávám ti 4.bod:yes:

sunny.sofi sunny.sofi

25. 11. 2012 14:23

ivulinka: Děkuju moc, já zkusila poprvé až loni - navezla mě do toho kolegyně, a bylo skvělé. :-KTaky mám pár milých vzpomínek, pak stačí třeba jen vůně a člověk se vrací do dětství:-):-K:-)

sunny.sofi sunny.sofi

25. 11. 2012 14:18

Anna: Mně to pěchuje manžel a tvrdí, že je to v pohodě:-D:-D:-D
Ale v té vaničce by to určitě šlo i šlapat, to je fakt:yes:

ivulinka ivulinka

25. 11. 2012 14:13

Krásně popsaný recept, který mě vrátil do svého dětství:-8. Každý rok jsme krouhali zelí a my jako děti rády u toho asistovali.
:-K:-):yes:

Anna

25. 11. 2012 14:12

Nepěchujte rukama, ale dejte zelí po trochách do lavoru nebo většího hrnce a ušlapujte a ušlapané postupně dávejte do sudu.
Těma rukama je to dost těžké. Nohama je práce jednodušší. :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kysané zelí recepty kysane zeli recept kysaně zelí recept na kysané zelí jak se dělá kysané zelí domácí kysané zelí recepty jak udělat kysané zelí recepty na domácí kysané zelí recept kysané zelí nakládání zelí nakládané zelí zelí kysané domaci kysane zeli kolik soli do zelí zelí do sudu recept na domácí kysané zelí kameninový sud na zelí sud na zelí zelí kysané recept kadečka na zelí

Suroviny: zelí hlávkové, sůl, kmín celý, cibule, voda

TopRecepty.cz

Kysané zelí ze sudu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xLEB