Zelňačka z červeného zelí
Dopřejte si netradiční variantu klasické polévky – zelňačku z červeného zelí. Sytá, voňavá a plná bohaté chuti, která zahřeje i potěší. Ideální volba pro milovníky tradiční kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
6 litrový hrnec
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 382 kJ / 1 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,19 g |
Tuky | 33,73 g |
Vláknina | 59,80 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 8,08 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 244,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a klobásy nakrájené na 1 cm kolečka opečeme přímo v hrnci. Přidáme sůl, kmín, pepř a papriku.
Krok 2: Promícháme a hned přidáme brambory nakrájené na 1,5 cm kostky (já nechám za stálého míchání trochu brambory opéct, ale pozor na zhořknutí papriky). Pak zalijeme vodou. Vaříme až jsou brambory polotvrdé, pak přidáme zelí i s nálevem a vaříme dokud nejsou brambory měkké.
Krok 3: Dochutíme dle libosti. (Já většinou přidávám ocet.) Nakonec přidáme zakysanou smetanu a hned odstavíme.
Zveřejněno 11. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K94R
Moje poznámka
Zelňačka z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K94R
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 8 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 8 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 3 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 7 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 7 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 8 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 9 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 11 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 11 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 13 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 14 hodinami
Tématické fráze:
polévka z červeného zelí,
zelňačka s klobásou pohlreich,
červené zelí polévka,
zelnačka s červeným zelím,
recepty z červeného zelí,
polevka cervene zeli,
vaříme z červeného zelí,
zelnacka,
recept na polévku z červeného zelí,
polevka s červeného zelí,
polévka z kysaného červeného zelí,
zelnačka z červenáho zelí,
zelnačka z červenáho zelí,
polévka z červeného kysaného zelí,
polévka zelňačka z cerveneho zeli,
červené zelí kysané recept,
zelňačka z červného zelí,
využití červeného zelí,
červené zelí,
cervene zeli s klobasou
Suroviny:
cibule,
klobása,
brambory,
zelí kysané červené,
smetana kysaná,
česnek,
paprika sušená sladká,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
ocet,
cukr
Komentáře (7)
Jinak k receptu samotnému