Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo s cuketou

Oblíbeným klasickým letním pokrmem je bezesporu lečo. Upotřebíme do něj přebytky čerstvé zeleniny ze zahrádky. Do leča můžeme přidat i cuketu a ochutit jej čerstvou bazalkou. Zapřísáhlí masožravci jistě ocení přidání hned dvou druhů uzeniny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nadja Nadja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 339 kJ /
1 276 kcal
Bílkoviny91,27 g
Tuky65,91 g
Vláknina17,64 g
Cholesterol 607 mg
Sodík 4,60 g
Sůl10,66 g
Sacharidy72,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, rychle zchladíme a oloupeme. Poté je nakrájíme na kousky. Bazalku nasekáme najemno. Klobásu a párky nakrájíme na čtvrtkolečka. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z paprik vykrojíme jadřinec a nakrájíme je na kousky. Cuketu nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli a necháme ji změknout. Poté přidáme papriku a chvíli restujeme. Krok 4: Přidáme cuketu, osolíme, opepříme a opět chvíli restujeme. Krok 5: Přidáme kousky rajčat (nebo konzervu krájených) a necháme pod poklicí za občasného míchání chvíli dusit. Krok 6: Vlijeme rozkvedlané vajíčko a za stálého míchání ho necháme srazit. Krok 7: Nakonec přidáme uzeninu, bazalku a necháme prohřát. Krok 8: Hotové lečo podáváme s bramborem.

TIP: Jak zavařit lečo na zimu

Zveřejněno 15. 12. 2012

Poznámka autorky Nadja

Ráda používám loupaná a krájená rajčata z plechovky, nejlépe s bazalkou - zvláště v době mimo sezonu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LW3w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LW3w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Manelka: doufám, že bude chutnat. ;-)

Já mám všechny suroviny a jdu na to. Děkuji.:-)

spagetka: ale já se vůbec nezlobím.

Nadja: nezlob se, ale Terezka i Ivana mají pravdu, u nás se přece běžně cuketa pěstuje a i prodává pod českým názvem a není to "počeštěný" výraz. Navíc takhle fakt se ten tvůj recept spolehlivě najde ;-);-):yes::yes::yes:

Nadja: opravila som to ja :-D:-8 Je to tak lepšie vzhľadom k vyhľadávaniu ;-):-8

komentík se mi odeslal 2krát

IvanaLK: Já použila původní zucchina, Ty jsi mi to opravila na cuketa, jiný by řekl cukína nabo cukýna - myslím, že na tom zase tolik nezáleží. Hlavně že to chutná. A tuto variaci leča miluje i syn, který jinak tepelně upravenou zeleninu nejí.

Raději bych to psala česky, jsme přece v Česku ;-) Pro mládež to nemusí být zřetelné..Jinak myslím, že "lečo" by mohlo být dobré, mám ráda cuketu :-)

Tématické fráze:
leco s cuketou, lečo z cukety, cuketove leco, lečo z cukíny, cuketa recepty, recepty z cukety, sterilované lečo s hořčicí, leco s cukiny, sterilované lečo s cuketou, sterilizované lečo, leco s cuketou recept, domácí lečo s cuketou, cukyna recepty, lečo recept, sterilizované lečo s cuketou, cuketa recept, zeleninové lečo s cuketou, lečo recept s cuketou, zavarovani cuket a hokajda do leca, recept na lečo

Suroviny:
tuk, cibule, paprika čerstvá červená, cuketa, rajče, vejce, klobása, párky, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu