Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová bratislavská plec

Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.

Hodnocení receptu je 5,0 (131×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

23. 11. 2008 21:16

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 289 kJ / 1 025 kcal
Bílkoviny116,31 g
Tuky36,16 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 373 mg
Sodík 421 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy55,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenny

13. 6. 2012 20:56

já mám teď přísnou dietu,takže na fotce nejsou knedlíky,ale těstovinky,tohle byl včerejší oběd...:yes:;-)

Dana61

16. 4. 2012 14:07

skvělá klasika :yes::-D- dělám velmi podobně

sefrovka sefrovka

26. 3. 2012 22:58

vyzkoušeno, chutnalo:yes:. přidávám bod

Irena

27. 1. 2012 02:38

Mám moc málo volna a musím vařit pro 3 dospělé chlapy. Včera jsem dělala \"fofrbratislavskou plec\" podle momentálního nápadu - ovšem inspirovaná zde a ejhle. Povedl se zázrak. Ačkoliv jsem zastánce klasického vaření bez pomoci konzerv a prášků, nedostatek času mě donutil a výsledek ohromující: Místo zeleniny,okurek a hrášku jsem do hrnce prostě vyklopila směs na přípravu bramborového salátu i s nálevem, lžíci plnotučné hořčice, pak standartní postup a na konci vaření vložila na kousky pokrájenou šunku. Bylo rychle hotovo a pánové nešetřili slovy chvály.

Merylas Merylas

1. 11. 2011 21:42

Luke:Díky a pak poreferuj, jak chutnala;-):-K

Luke

31. 10. 2011 18:48

Jiste bude vyborna,jsem omackovej a vypada moooc dobre.:yes:

Merylas Merylas

28. 7. 2011 10:32

Iljusa: Děkuji opožděně za tak moc velkou pochvalu:-8:-K

Zorka: Díky za nahlédnutí na Topky a za Tvůj komentář Jsem moc ráda, že je rcp v tak velké oblibě a že jídlo chutná.:-K Já jsem Tě měla i chvíli v podezření, že snad ani skrz výroby těch nádherných dortíků nemáš čas na vaření:-D Na Tvé stránky občas nakouknu a kochám se, protože tam je laťka opravdu moc vysoko:yes: Měj se hezky:-K

Zorka

27. 7. 2011 19:01

Ahojky Maruš, tenhle tvůj receptík patří mezi mé oblíbené, a i když nejsem "Topkařka", musím ti to sem písnout. A mažu to zamíchat, nebo se mi to připálí :-Dhttp://www.zorka.estranky.cz/

Iljusa Iljusa

3. 1. 2011 22:54

V lednici čekalo na zpracování vepř. plecko a tak padla volba na tvůj recept. Připravila jsem pokrm v "pomalém hrnci" - Maruško, to byla chuť ;-) - manžel za ušima boule, jen stále u toho spokojeně vrněl :-D Děkuji za receptík a posílám ti bodíka s velkým B :yes::-K

misza misza

22. 11. 2010 13:13

Omáčky se vždy hodí;-):-* Ukládám +18:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

21. 11. 2010 18:33

Plecko je čerstvě koupené v lednici a už vím, co s ním:-K:yes:.....17:yes:

ivulinka ivulinka

21. 11. 2010 17:56

:-8:-K;-)

Merylas Merylas

21. 11. 2010 17:55

Ivi,moc a moc děkuji, jak za pochvalu receptu, tak za nádherné fotečky:-K Jsem opravdu ráda, že recept nezklamal;-)

ivulinka ivulinka

21. 11. 2010 13:18

Maruško, tak tuhle klasiku jsem neznala do dneška, dokud jsem si sem nesedla a nezačala hledat co z plecka k dnešnímu obědu až jsem narazila na tento tvůj recept. Za takouvou dobrotu spěchám s fotkami, bodíkem a poděkováním, že jsme si dneska tak moc pochutnali. Děkuji:-K

Merylas Merylas

15. 11. 2010 21:34

Holky díky a Tobě Pájo taky děkuji za přidanou fotečku,mám radost, máš to :yes::-K

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně

Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek

TopRecepty.cz

Vepřová bratislavská plec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPv