Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňská roštěná s rýží

Vídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou se hodí pro nejsvátečnější příležitosti, stejně jako na lepší večeři.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

22. 1. 2013 19:43

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie10 029 kJ / 2 397 kcal
Bílkoviny45,22 g
Tuky46,14 g
Vláknina26,90 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy441,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto roštěnky dělávala i moje maminka, recept je opět z oblíbené kuchařky "Poklady klasické české kuchyně, aneb jak to ta babička tenkrát vařila".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

16. 3. 2024 10:20

:-)<3:yes::yes: naše mamka dělala roštěnou také tak , je výborná

NOVYZDENEK

16. 3. 2024 08:48

Moc dobré a výtečně :yes::yes:

R!P

28. 8. 2023 19:43

Mirushko, tento recept je TOP! A to hned z několika hledisek. Celý postup je krásně, srozumitelně a detailně popsán, jak video, tak text. I absolutní amatér musí vykouzlit delikatesu. A zlatého bludišťáka přidávám za rýži. Tak nadýchanou a voňavou rýži jsem ještě nejedl. :-K

Oldřich Kubec

9. 12. 2017 22:31

Možno přidat i hrstičku sušených hub, hřiby jsou nejlepší

Ivanka

2. 11. 2016 22:01

Myslím,že je to vymazlená a prověřená suprovka kterou není třeba kazit přidáváním čehokoliv. <3www.toprecepty.cz

Martens

8. 5. 2016 11:07

Supr napsanej recept,je s toho cejtit,že tě to fakt baví.:yes:

Zdenka1

6. 10. 2015 20:27

Masíčko jsem po rychlém osmažení na pánvičce přeložila do pomalého hrnce, kde jsem ho dodělala. Bylo to moc dobré, proto přidávám zasloužený bodík:-p:yes:

casino casino

6. 9. 2015 11:40

"Vídeňská roštěná"
No, toto je pěkně napsaný rcp:yes:
Škoda ale, že toto není Vídeňská roštěná;-)

Mňamka

30. 8. 2013 16:29

Také maso před upečením potírám hořčicí, je to pak více aromatické. A když není po ruce protlak, jde použít trochu kečupu, není to třeba potom tolik kořenit. :)
ale výborný recept. Chvílím! :yes:;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 1. 2013 20:51

Krásně jsi to připravila:-p+10:yes::-K

Iljusa Iljusa

23. 1. 2013 10:29

:-p:yes:

Mirusha Mirusha

23. 1. 2013 08:56

klasik: hotovo, děkuju za upozornění :yes:;-)

klasik

23. 1. 2013 02:03

Výborná a správná ,,vídeň".Jen doplnit do surovin ten protlak.:yes:

yanull yanull

22. 1. 2013 20:47

:-p:-K:yes: +7:yes::-K:-p

Bibinka Bibinka

22. 1. 2013 20:23

Mirusho, už na pohled je to jedlé:-p Dávám ti 6.bod:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí roštěná s rýží roštěná s rýží roštěnky s rýží roštěná s rýží-recepty hovězí roštěnky s rýží videnske roštenky hovezi s ryzi videnska hovezi rostena vepřová roštěná s rýží roštěná omáčka s rýží videnska omáčka hovězí omáčka s rýží roštěnka s rýží roštěná s rýží recept vídenská roštěnka recepty s rýží vepřové roštěnky s rýží hovězí roštěná s rýží recept veprova roštěna s rýží-recepty recept na vídeňskou roštěnou

Suroviny: roštěná hovězí, vývar hovězí, cibule, protlak rajčatový, sádlo, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, cibule, mouka hladká, sádlo, rýže dlouhozrnná, voda, cibule, olej, bobkový list, sůl

TopRecepty.cz

Vídeňská roštěná s rýží

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2J8A