Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka z hlávkového zelí

Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé polévky krásně zasytí i zahřeje.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

2. 12. 2008 15:12

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 459 kJ / 349 kcal
Bílkoviny14,99 g
Tuky2,68 g
Vláknina26,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 468 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy54,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

radekfiala

29. 2. 2024 20:20

nejlepší recept na zelnačku, který jsem zatím zkoušel, dobrý je i videorecept . Díky

ndragonova ndragonova

28. 11. 2023 17:18

Paráda 🤗

Gregusa Gregusa

18. 11. 2023 15:28

Polévka je fakt výborná, :-K také jsem přidal trošku papriky a na rozdíl od popisu, jsem jako ve videu, jíšku dělal také na sádle. přišlo mi to tak logické, když se na sádle dělal základ.<3:yes: Přidávám i foto.:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

3. 10. 2023 08:46

:-)<3:yes::-K

hazel hazel

18. 11. 2022 22:15

Jikotka, dnes jsem delala polevku "Zelnacku" podle tveho receptu. Je moc dobra,urcite nedelam na posledy.

Jikotka Jikotka

21. 1. 2018 17:23

isindy: Díky,mám radost,že jsi polévku pochválila...:-K

isindy isindy

21. 1. 2018 17:03

výborná :yes: přidávám i fotku a bod :-8

Robert

21. 8. 2017 13:06

Polévka je skvělá, já dávám do základu kostičky anglické slaniny a místo klobásky dám nakonec játrovou zavářku, je to sice zvláštní, ale polévka má zase jiný rozměr, super recept :yes:

Luboš

13. 2. 2017 19:40

Je to jednoduché a výborné. Zelňačku mám rád do kysela, tak si pak do své porce trochu octa a dílo je dokonáno do úplné parády! Ale jasně, že to nemusí chutnat takto každému.

Tomáš

7. 6. 2016 00:35

Žiju na Novém Zélandě uz 13 let rad vařím, zelñacka je supe

Nikola

1. 5. 2016 08:59

Nejlepší zelnáčka... taky dělám z hlav. Zelí za mě prostě jednička :-K:-*:yes::yes:

Blanka23

16. 12. 2013 21:33

Výborná a chutná :-):yes:

Matus

26. 5. 2013 11:04

Ahoj.Teprv ted ji delam,ale ten postup jsi mohla mit podrobnejsi:-p

Jikotka Jikotka

21. 3. 2013 15:18

MílaO.:To mě těší :-K:-K:-K:-D

MílaO.

21. 3. 2013 12:39

Výborná polévka. Znám i jiné recepty, ale tenhle asi bude vítěz. Díky!:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z hlávkového zelí zelna polevka z hlávkového zelí zelňačka z čerstvého zelí polévka z hlávkového zelí recept zelnačka ze sladkého zelí hlávkové zelí polévka polévka ze sladkého zelí zelňačka zelná polévka z čerstvého zelí polévka z čerstvého zelí polevka hlavkove zeli francouzská zelňačka polevka s hlavkoveho zeli hlávkové zelí recepty zelňačka s čerstvého zelí zelná polévka ze sladkého zelí zelňačka z čerstvého zelí recept recepty z hlávkového zelí polevka ze zeli polévka z nového zelí

Suroviny: zelí, brambory, klobása, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, kmín celý, bujón zeleninový, sůl, cibule, jíška, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Zelňačka z hlávkového zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31PA