Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marika78

27. 1. 2011 15:28

Paní Cathleen, ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jste někdy místo rumu zkusila dát Punč. Mám tu jednu lahvinku,ale nevím, jeslti to zkoušet, jestli to tím nezkazím. Děkuji

cathleen cathleen

26. 1. 2011 19:55

Jasan, budu ráda, díky:-K

Marika78

26. 1. 2011 19:54

Cathleen, já se právě divím, že se vůbec daří. Na tolik vajec jen po stovce cukru i mouky. Já teď musím jet na jistotu, takže budu péct podle toho svého, ale až nebudu mít co dělat, zkusím ten Váš, prostě to musím vidět, že je to možné, aby to vyšlo. I to šlhání celých vajec s cukrem - to taky zírám. Až to někdy zkusím, dám vědt, jak jsem dopadla. ;-)

cathleen cathleen

26. 1. 2011 19:48

:-)Mariko, díky....ale nejsem jediná, komu se punčáky podle tohoto receptu daří;-) Jinak máte trochu pravdu - piškot jako takový bych nepoužila nikde jinde, než na tyhle punčové řezy. Na dorty a různé plněné řezy mám úplně jiný recept.

Marika78

26. 1. 2011 19:27

Cathleen, nevím, jak je možné, že se Vám recept daří, ale tohle rozhodně není dobrý rozpis na dobrý piškot. Zkuste tento a hlavně, zkuste ho Vy, co se Vám tento nepodařil. Zaručuju, že se Vám povede. ;-) (na 1 vejce je 50 g mouky i 50 g cukru)
6 vajec
6 lžic vařící vody (já dávám velké lžíce, jsou větší než staré hliníkové)
300 g cukru moučka
300 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva (na špičku nože)

Smíchejte žloutky s vodou a cukrem a šlehačem vyšlehejte do pěny, musí být bílá. Pak opatrně vmíchejte sníh z bílku a nakonec ještě jemněji mouku smíchanou s práškem do pečiva. Musí to být velmi jemné míchání, mouku přidávám po lžicích a těsto spíše obracím. A pak klasika na vymazaný vysypaný plech, péct na 120 - 150 C asi 20 minut. Záleží na troubě. Na plechu by to mělo být hotové rychle, v dortové formě, kdy je těsto vysoké, i 40 minut. Na povchru je pak taková tvrdší jakoby kůrka, která se ale snadno odlupuje, tu dávám pryč.
Budu ráda, když mi dáte vědět, jak se dařílo.

Já děkuji Cathleen za inspiraci na punčáky, moje nejoblíbenější zákusky. :-K

Lenka30 Lenka30

13. 12. 2010 15:40

teda jako moc výborné :-K moc jsme si pochutnali a návštěva pochválila,rozdávala jsem receptík ;-);-);-);-):yes:

Majka78

10. 12. 2010 09:58

Dělala jsem a jsou dobré.Ale už jich mám jen 1/2. Nepochlubte se, když se podaří a přijde návštěva.Bodík letí.:-D

Lenka30 Lenka30

9. 12. 2010 19:50

tak jsem jej dodělala a dala odpočívat do lednice :-) jsem zvědavá,jak bude chutnat ;-) těsto se mi krásně povedlo a už se můžu jen a jen těšit :yes::yes::yes::yes:

Pajaja

9. 12. 2010 12:40

Pročítám si komentáře u tohoto skvělého receptu, který jsem si před časem přečetla. Mně se povedl, neměla jsem problém, napadá mě, protože piškotové těsto peču často, hlavně na rolády, když se vyšlehají vajíčka s cukrem (ať už žloutky s cukrem zvlášť a bílky na sníh zvlášť nebo prostě celá vejce s cukrem), je opravdu důležité mouku zamíchávat po lžících opatrně, už žádné šlehání elektr. šlehačem, aby nespadla ke dnu. To je má letitá zkušenost a díky tomu se mi piškot vždy povedl. :-)

cathleen cathleen

4. 11. 2010 19:11

To mě mrzí, Barčo...zkus příště vajíčka s cukrem vyšlehat do husta (tahle směs pak změní trochu barvu, zesvětlá a zhoustne) a pak do ní jen lehce vešlehat, spíš vmíchat mouku. Prášek do pečiva tam nepatří. Na plechu je toho poměrně nízká vrstva, docela rychle upečená - dlouhým pečením by se piškot vysušil a ztvrdnul. Peču asi na 170-180°C.

barunka011

4. 11. 2010 17:49

AHOJKY, moc se mi vase rezy libi, dneska jsem chtela zkusit upect,ale skoncili v kosi.. prosim vas nepridava se tam prasek do peciba? nebo v cem delam chybu ze mi testo nevylezlo? je pravda ze i testo jsem mela spis rikde. a jeste prosim dopiste na kolik stupnu a kolik minut se to pece, dekujiiiiiiiiiiii , jen mi to prosim napiste co nejdrive, cjtela bych to udelat jako dort a mam na to jen 14 dni.. dekuji barca :-K

mickajm

31. 10. 2010 16:15

Dííííííííík:-8

cathleen cathleen

31. 10. 2010 13:50

:-)mickajm, díky za pochvalu a taky krásné fotky!:-8:yes:

jana

30. 10. 2010 13:23

Vypadají luxusně.

mickajm

30. 10. 2010 12:00

Super jsou boží cathleen díky za recept :yes:;-)dlouho jsem váhala s punčákem že je složité ho upéct ale vůbec neni a je to parádni namka jen se po něm zaprášilo:-Dposílam fotečku jen jsem dala jinou polevu jmenuje se fondan aje opravdu jak v cukrárne na punčáku nebo věnečkách a místo rumové tresti jsem dala 1dcl rumu a kys. citron.jsem nedala .Těsto uvnitř jsem rozdělila na 2části a obarvila jednu žlutě a druhou půlku červeně a jelikož mám málo plechu nalila jsem na jeden a oddělila těsta( obarvená)poskládanym peč.papírem aby se nespojila pak jsem je nakrájela na nudličky a poskládala mezi placky základního piškotu ;-).

1 12 13 14 15 16 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG