Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 796 kJ / 3 775 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,68 g |
Tuky | 174,20 g |
Vláknina | 18,80 g |
Cholesterol | 424 mg |
Sodík | 8,91 g |
Sůl | 21,90 g |
Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny si dáme suroviny na omládek, zapneme program Těsto - necháme pouze vymíchat, vypneme a necháme 35-45 minut kynout.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin, opět zapneme program Těsto a tentokrát ho necháme projít komplet i s kynutím.
Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 9 stejných dílků.
Krok 4: Každý bochánek rozválíme na placku, dáme párek a zabalíme, přebytky těsta na koncích odkrojíme (necháme na konci válečku jen kousek těsta na ocásek a čumáček).
Krok 5: Z ořezků si vytvarujeme nožičky a ouška (viz odkaz na video).
Krok 6: Na plechu, na teplém a vlhkém místě necháme pejsky chvilku odpočinout, aby mírně nakynuli a potřené vodou je upečeme ve vyhřáté troubě (210°C, 13-15 minut) s kastrůlkem vody na dně.
Krok 7: Po upečení si v nosánku vyhloubíme menší důlek, do kterého zastrčíme kousek olivy.
Krok 8: Očka uděláme ze sýrových koleček (já je vykrojila vrškem od fixy :-) ) a kousku olivy. Pokud sýr nechce na pejskovi držet, tak si pomůžu kapkou hořčice.
Zveřejněno 17. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"HORKÝ PES"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ1y
Moje poznámka
"HORKÝ PES"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ1y
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
horký pes,
jak upect psa,
co uvařit psovi,
horký pes recept,
jak uvařit psa,
recepty z aidamu,
recepty jak udelat psa,
z čeho se dělá droždí,
pejsci z testa,
jak uvařit psa,
recepty pro psy,
recepty na jidlo pro psy,
recept jan horky,
recept na cokoladu pro psy,
2 horký psy,
co uvarit psovi k jídlu,
pes je horky,
jan horký recept,
medovníková šikulka,
čeho se dělá droždí
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
cukr,
voda,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
párky,
olivy černé,
sýr eidam
Komentáře (15)