Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hubník z Jizerek a Krkonoš

Hubník je pokrm ze sušených hub, jehož další hlavní suroviny tvoří bílé pečivo namočené v mléce, dále vejce a koření. Některé recepty na hubník obsahují pokrájenou slaninu. Houbový nákyp se peče v troubě dozlatova.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min Bez doby namáčení hub

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, Bez doby namáčení hub)

21. 12. 2008 12:45

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 117 kJ / 1 223 kcal
Bílkoviny56,98 g
Tuky36,92 g
Vláknina54,22 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 1,66 g
Sůl3,85 g
Sacharidy141,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

já houby nemelu, ale ještě před namáčením je rozdrtím a pak už nemelu. Peču ve velkém pekáči se zvýšenými okraji.

Tohle jídlo patří k absolutní povinnosti naší štědrovečerní večeře a i kdyby nebyly v sezoně vůbec žádné houby, tak na hubník se prostě najít a usušit musí. Zásadně na tohle jídlo je nekupujeme. Je to prostě tradice. Foto dodám až 24.12. Někde dávají kroupy, ale ani babička ani mamka je nemilovaly, takže ani já....Nechte si chutnat, už jen pro toto jídlo se vždycky těším na 24.12. Existuje ještě letní varianta z čerstvých hub - ale tahle je podle mě lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

21. 12. 2008 13:11

ako som ziskala manzela cecha, tak na vianoce mu hubnik musim robit, ja som sa vobec musela naucit take vianocne jedla ako je napr. tento hubnik alebo cerny kuba. akurat, ze nepouzvam sadlo, ale maslo...chvilu sice frflal, ale za tych 7 rokov si uz zvykol.

tejaja tejaja

21. 12. 2008 12:49

Díky za receptík, u nás sa hubník nerobí, a mne to strašne chutilo na návšteve v Čechách :yes: Určite vyskúšam:-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hubník z čerstvých hub hubník z rohlíků houbovník ze sušených hub vánoční hubník krkonošský houbovník houbovník houbák vánoční houbovník hubník na sladko hubnik s kroupami houbák recept hubník s uzeným hubník z krup houbovník recept houbovník na sladko houbovník krkonošský krkonossky vanocni kuba houbovník z čerstvých hub recepty-hubník nejlepší recepty z hub

Suroviny: houby sušené, rohlík, krupice, mléko, česnek, pepř mletý, kmín drcený, sůl, cibule, vejce, sádlo

TopRecepty.cz

Hubník z Jizerek a Krkonoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRwP