Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,51 g |
| Tuky | 41,32 g |
| Vláknina | 5,18 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 2,36 g |
| Sůl | 5,42 g |
| Sacharidy | 9,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme do chladu. Mezitím si připravíme nádivku. Špenát necháme rozmrznout. Nakrájíme krkovičku i veku, dáme do mísy a pokropíme mlékem. Přidáme špenát, vajíčko, utřený česnek, na maličké kostky nasekanou trošku špeku, špetku muškátového oříšku a trochu pepře. Promícháme a případně přidáme i trošku strouhanky tak, aby nám vzniklo těstíčko.
Krok 2: Vyndáme si bůček a nádivku nacpeme do vyříznuté kapsy. Pekáček vymažeme zbytkem špeku, poklademe na dno cibuli nakrájenou na kolečka, položíme na ni bůček kůží dolu a vše podlijeme černým pivem. Nemusíme šetřit, ale nemělo by sahat na úroveň nádivky. Maso posypeme kmínem, pekáč přiklopíme a dáme pomalu péci do trouby rozpálené na sto dvacet stupňů. Po třech hodinách bůček odklopíme, polijeme šťávou a dopečeme ho na sto osmdesát stupňů, aby nám vznikla křupavá kůrčička. Podle potřeby během pečení poléváme šťávou. Podáváme buď jen s nádivkou a nebo s bramborem (vařeným i pečeným).
Zveřejněno 12. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Moje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Nejnovější recepty
Křehký ořechový koláč
Přidáno před 55 minutami
Roláda plněná slaninou, špenátem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Nízkosacharidová hamburská kýta vhodná pro diabetiky typu 2
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové medailonky na rozmarýnu
Přidáno před 2 hodinami
Citronové crinkles z bílé čokolády
Přidáno před 3 hodinami
Pizza z listového těsta s plněným okrajem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice asi trochu jinak
fugarka před 1 hodinou
Česnečka II
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
PetraStenzel před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
ZuzkaK. před 3 hodinami
Mramorová bábovka s marmeládou
jurcova1990 před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Stokynka před 4 hodinami
Špagety à la carbonara
Ajkad před 4 hodinami
Kuřecí s medovo-hořčicovou omáčkou s koprem
Diesel před 5 hodinami
Cuketový perník
lunav1 před 7 hodinami
Hrníčková bábovka
lunav1 před 7 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší nádivka do bůčku,
pečený bůček na černém pivu,
buček na pivě,
bůček na pivu,
pomalu pečený bůček na černém pivu,
nejlepší nádivka do,bůčku,
bůček špička,
pečený bůček špička,
pomalu pečený bůček na cernem na černém pivu,
pečeny bůček na černem pivě,
búčkové nádivky,
buček s černým pivem,
nádivka k bůčku,
vepřový búček na černém pivu,
bucek na cernempive,
búček pečený na černém pivu,
nádivka do búčku,
peceny bucek podle stupky,
plněný vepřový bůček na černém pivu,
nejlepsi nadivka do peceneho bucku
Suroviny:
bůček,
pivo černé,
cibule,
kmín celý,
pepř celý,
sůl bylinková,
krkovice uzená,
veka,
špenát listový mražený,
vejce,
česnek,
špek,
mléko,
strouhanka,
ořech muškátový
Komentáře (3)