Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,51 g |
Tuky | 41,32 g |
Vláknina | 5,18 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 2,36 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 9,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme do chladu. Mezitím si připravíme nádivku. Špenát necháme rozmrznout. Nakrájíme krkovičku i veku, dáme do mísy a pokropíme mlékem. Přidáme špenát, vajíčko, utřený česnek, na maličké kostky nasekanou trošku špeku, špetku muškátového oříšku a trochu pepře. Promícháme a případně přidáme i trošku strouhanky tak, aby nám vzniklo těstíčko.
Krok 2: Vyndáme si bůček a nádivku nacpeme do vyříznuté kapsy. Pekáček vymažeme zbytkem špeku, poklademe na dno cibuli nakrájenou na kolečka, položíme na ni bůček kůží dolu a vše podlijeme černým pivem. Nemusíme šetřit, ale nemělo by sahat na úroveň nádivky. Maso posypeme kmínem, pekáč přiklopíme a dáme pomalu péci do trouby rozpálené na sto dvacet stupňů. Po třech hodinách bůček odklopíme, polijeme šťávou a dopečeme ho na sto osmdesát stupňů, aby nám vznikla křupavá kůrčička. Podle potřeby během pečení poléváme šťávou. Podáváme buď jen s nádivkou a nebo s bramborem (vařeným i pečeným).
Zveřejněno 12. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Moje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Nejnovější recepty
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 8 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 9 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 39 minutami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 1 hodinou
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 2 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
humlovatereza před 3 hodinami
Sladkokyselá čínská kuřecí polévka
MarcelaPa před 4 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší nádivka do bůčku,
pečený bůček na černém pivu,
buček na pivě,
bůček na pivu,
pomalu pečený bůček na černém pivu,
nejlepší nádivka do,bůčku,
bůček špička,
pečený bůček špička,
pomalu pečený bůček na cernem na černém pivu,
pečeny bůček na černem pivě,
búčkové nádivky,
buček s černým pivem,
nádivka k bůčku,
vepřový búček na černém pivu,
bucek na cernempive,
búček pečený na černém pivu,
nádivka do búčku,
peceny bucek podle stupky,
plněný vepřový bůček na černém pivu,
nejlepsi nadivka do peceneho bucku
Suroviny:
bůček,
pivo černé,
cibule,
kmín celý,
pepř celý,
sůl bylinková,
krkovice uzená,
veka,
špenát listový mražený,
vejce,
česnek,
špek,
mléko,
strouhanka,
ořech muškátový
Komentáře (3)