Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinované řízečky

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarek71

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 999 kJ /
2 629 kcal
Bílkoviny157,94 g
Tuky168,74 g
Vláknina5,02 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,54 g
Sůl6,22 g
Sacharidy117,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malé plátky, které osmahneme na oleji a vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Krok 2: Z másla, mouky, smetany a mléka připravíme bešamel, do něj vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a žloutky, jemně osolíme a opepříme. Krok 3: Na maso v pekáčku položíme plátky předem spařených a oloupaných rajčat a ještě zakapeme kečupem. Krok 4: Pak vše zalijeme bešamelem, navrch nasypeme zbylý strouhaný sýr a zapečeme.

Zveřejněno 22. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinované řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj3r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinované řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kj3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Trošku jsem se opičila po 1974andrea:udělala jsem to jak psala.Zbyly mi plátky z divočáka,tak jsem to prubla s nimi.Super.;-):-p

Dnes jsem potřebovala rychle sdělat kus vepřových palců. Trochu jsem si upravila recept, kečup jsem dala domácí, rajčata posypala sušeným oregánem a poházela plátky česneku, maso podlila trochou výpeku, do bešamelu jsem dala i kousek nivy a povrch posypala špetkou papriky. Bylo to moc dobré.:-p Posílám fotky z realizace včetně postupu. Pokud by vadilo nebo fotky neodpovídaly tvojí představě, můžeme odtranit.;-) Ještě dodatek, radši bych volila takovéto minutkové vepřové, myslím, že plec by jen při krátkém zapékání nezměkla.
Přidávám bodík:yes:

To bude dobrota:-p;-):yes::yes: já bych tam ten kečup ani nedávala;-)

Tématické fráze:
gratinovane maso, řízečky z divočaka, recepty.cz, gratinované brambory s panenkou, gratinované, gratinované kuřeci kousky, gratinovane vepřové, gratinované vepřové řízečky, jemne gratinovane rizecky kureci, divočák řízečky recept, rizecky z vepřové plece, gratinované kuřecí řízečky, gratinivané maso, řízečky z divočáka recept, vepřové řízečky z palců, gratinovany maso, řízečky z plece, řízečky z vepřového masa, gratinované kuřecí maso, recepty zdivočáka

Suroviny:
plecko vepřové, máslo, mouka hladká, sýr nastrouhaný, rajče, kečup sladký, žloutek, mléko, smetana, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu