Domácí kečup
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký samozřejmě můžete obměňovat. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 616 kJ / 1 581 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 24,80 g | 
| Tuky | 6,87 g | 
| Vláknina | 55,60 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,18 g | 
| Sůl | 15,00 g | 
| Sacharidy | 331,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Umytá rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kolečka a dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, novým kořením a pepřem.
	Krok 2: Vaříme 1,5 hodiny.
	Krok 3: Pak přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut (můžeme vařit i déle), aby byl kečup hustší.
	Krok 4: Po uvaření všechno rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic, otřeme jim hrdla a dobře je zavíčkujeme.
	Krok 5: Pokud kečup doma používáme méně často, určitě si jej zavaříme, aby vydržel déle a nezkazil se.
Zveřejněno 21. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí kečup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ3O
Moje poznámka
					
				
Domácí kečup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ3O
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 20 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kecup recept, 
						
						
							výroba domácího kečupu, 
						
						
							kečup, 
						
						
							recept na kečup, 
						
						
							výroba kečupu, 
						
						
							kečup z rajčat, 
						
						
							recept kečup, 
						
						
							recept na domácí kečup z rajčat, 
						
						
							recepty kečup, 
						
						
							recept na výborný kečup, 
						
						
							domácí kečup z rajčat, 
						
						
							recepty na kecup, 
						
						
							jak se dela kecup, 
						
						
							jak udělat kečup, 
						
						
							jak uvařit kečup, 
						
						
							rajský kečup domácí výroba, 
						
						
							kecup recepty, 
						
						
							kečup bez jablek, 
						
						
							top recepty kečup, 
						
						
							jak vyrobit kečup
						
					
						Suroviny:
						
							rajče, 
						
						
							jablko, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ocet, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							paprika sušená pálivá, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (295)
Co jsem si tak vypozoroval, tak ideál je dát rajčata do mrazáku. Nechat je pak rozmrznout v hrnci ještě v sáčcích přes noc. Odejde z nich spousta vody a kečupy mám od té doby tak husté, že v nich stojí lžíce. Chvilku. Manželka mi říká, že se zbavuji toho nejlepšího, ale pravda je, že od té doby, co to tak dělám, mi doma říkají, že nikdy tak dobrý kečup nebyl.
Možná tomu přispívá i fakt, že kastrol se směsí po té, co ho přivedu k varu, strčím na hodinku do trouby, ať se to lehce propéká a mezitím stačím uklidit binec, připravit sklenice atd.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
nepřijde mi že je to klasický ocet