Domácí kečup
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký samozřejmě můžete obměňovat. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 616 kJ / 1 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,80 g |
| Tuky | 6,87 g |
| Vláknina | 55,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,18 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 331,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umytá rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na kolečka a dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčky, novým kořením a pepřem.
Krok 2: Vaříme 1,5 hodiny.
Krok 3: Pak přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut (můžeme vařit i déle), aby byl kečup hustší.
Krok 4: Po uvaření všechno rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic, otřeme jim hrdla a dobře je zavíčkujeme.
Krok 5: Pokud kečup doma používáme méně často, určitě si jej zavaříme, aby vydržel déle a nezkazil se.
Zveřejněno 21. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí kečup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ3O
Moje poznámka
Domácí kečup
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ3O
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 6 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 7 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 9 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 9 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 11 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 59 minutami
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kecup recept,
výroba domácího kečupu,
kečup,
recept na kečup,
výroba kečupu,
kečup z rajčat,
recept kečup,
recept na domácí kečup z rajčat,
recepty kečup,
recept na výborný kečup,
domácí kečup z rajčat,
recepty na kecup,
jak se dela kecup,
jak udělat kečup,
jak uvařit kečup,
rajský kečup domácí výroba,
kecup recepty,
kečup bez jablek,
top recepty kečup,
jak vyrobit kečup
Suroviny:
rajče,
jablko,
cibule,
sůl,
ocet,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
koření hřebíček,
koření nové koření,
pepř celý,
cukr
Komentáře (295)
Co jsem si tak vypozoroval, tak ideál je dát rajčata do mrazáku. Nechat je pak rozmrznout v hrnci ještě v sáčcích přes noc. Odejde z nich spousta vody a kečupy mám od té doby tak husté, že v nich stojí lžíce. Chvilku. Manželka mi říká, že se zbavuji toho nejlepšího, ale pravda je, že od té doby, co to tak dělám, mi doma říkají, že nikdy tak dobrý kečup nebyl.
Možná tomu přispívá i fakt, že kastrol se směsí po té, co ho přivedu k varu, strčím na hodinku do trouby, ať se to lehce propéká a mezitím stačím uklidit binec, připravit sklenice atd.
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
nepřijde mi že je to klasický ocet