Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suzanna

3. 11. 2010 12:19

Připadám si skoro divně, že sem mám napsat tenhle komentář.... Perník jsem pekla a vůbec nám nechutnal. Byl hrozně štiplavý a jakýsi hořký... No nevím, nevím, ale rozhodně bych nedávala dva prášky do pečiva, myslím, že jeden by stačil, takhle to bylo až nepříjemné. Taky bych nedávala skořici. Prášek do perníku je ochucený dostatečně a takhle tomu ta skořice dává další štiplavou chuť.
Bohužel to byla první buchta v životě, kterou jsme nesnědli;-( A když jsem ji vzala k rodičům, že jim třeba bude chutnat, tak mi ji málem omlátili o hlavu;-( No bylo mi líto ji vyhodit, tak jsem ji nabalila příteli, ať si dají v práci s chlapama ke kafču, a když jsem ji po týdnu našla netknutou v autě, tak mi řekl: "promiň, ale mě to tak hrozně nechutná, že mi bylo trapný nabídnout to komukoliv jinýmu":-(( Tak bohužel u nás neuspěla a letěla do koše:-(

Bibinka Bibinka

2. 11. 2010 20:07

PET-lahev, děkuji za chválu, jsem potěšena a že perník u vás zdomácněl, to je můj vrchol radosti:yes:;-)

PET-lahev PET-lahev

2. 11. 2010 13:16

Tenhle perník sem zkusila a jiný už doma ani nedělám....pravidelně musím péct andělský perník nebo bábovku z pomazánkového másla....mělo to prostě obrovský úspěch a dávám bodík :)

Bibinka Bibinka

21. 10. 2010 13:40

Isahu, díky, to je pro mě zase čest, že tak chutnal;-)Jen doufám, že jsi taky aspoň ochutnala:-?udělat ho do mufinek je dobrej nápad, někdo ho tu dělal jako bábovku a taky fajn:yes:

isindy isindy

20. 10. 2010 22:25

Bibinko, dnes jsem udělala večer z poloviční dávky do mufinových košíčků. Přidala jsem do těsta místo marmelády lžíci rumu a použila jsem jen polohrubou mouku...jsou naprosto luxusní :yes: teda byly :-( přišla návštěva, ochutnali, ještě ochutnali, pak už si prostě brali jeden za druhým a při odchodu vyloudili zbytek s sebou domů :-8:-8:-D takže v nejbližší době budu dělat znovu ;-) už mohu jen pochválit, bod už máš dávno ;-)

Vendula

19. 10. 2010 20:21

Tak perník je moc fajn :-);-):-)

Bibinka Bibinka

16. 10. 2010 10:26

Vendulko(neregistrovaná), Isahu ti už odpověděla zcela správně. 3 Lžíce povidel, nebo marmelády patří do těsta a perník to osvěží a pak můžeš ještě perník proříznout a pomazat nějakou ostřejší marmeládou, třeba rybízovou ap...Když nedáš, nic se samozřejmně nestane, ale v tom těstě je to dost dobrý;-)
Přeji ti, aby se ti povedl a aby chutnal-pak napiš, jaký byl úspěch;-)

Vendula

16. 10. 2010 10:10

Pro ISAHU: Děkuji moc :-) hezký den

isindy isindy

16. 10. 2010 10:08

Vendulo, odpovím za autoru :-) patří do těsta....do perníků se dává marmeláda či povidla, těsto je pak pikantnější....takže zamíchat s ostatním a dát péct...;-) pokud ji ale nemáš (ani marmeládu, ani povidla), nic se neděje, vynech je a dej vše ostatní...toto je taková perlička na dortu ;-)
samozřejmě pak můžeš i hotový perník rozkrojit a promazat ještě jednou už upečené, ale jak píše Bibinka - není to nutné :-) držím palce :yes:

Vendula

16. 10. 2010 09:38

Dobrý den, chtěla jsme se zeptat, teď o víkendu ho budu péct a patřím mezi začátečnice kuchařky :-) ty povidla, nebo marmeládu natřít až na ten upečený perník, nebo do těch mokrých surovin? Nebo ji dávat nemusím? Prosím odpovězte brzy, děkuji. :-)

Bibinka Bibinka

10. 10. 2010 13:40

Anomis, děkuji, děkuji a já mám radost, že chutnal a že u vás zdomácní:yes:

anomis

10. 10. 2010 12:41

Dnes jsem našla tento recept,a myslím že už ani jiný nikdy hledat nebudu,je fakt výborný ,moc moc díky a bodík pro tebe:yes::yes::-D:-))

Bibinka Bibinka

8. 10. 2010 22:02

Meguško, vítám tě mezi námi v naší Topácké rodině, jíž si se stala dneska dalším členem. Přeji ti, aby se ti tu líbilo, byla jsi tu spokojená a našla si tu plno dobrých receptů;-)
Jinak ti děkuji, že jsi perník udělala a jsem ráda, že chutnal;-)

meguska

8. 10. 2010 19:50

Výborný moc moc.Nadýchaný a je to uplne jina chut nez ty klasicke moc dobry.Mnam :-K:yes:

Lenka30 Lenka30

7. 10. 2010 14:25

právě jsem ochutnala a jako mňamózní :-p;-):yes:

1 71 72 73 74 75 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq