Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 11. 2010 12:19
Připadám si skoro divně, že sem mám napsat tenhle komentář.... Perník jsem pekla a vůbec nám nechutnal. Byl hrozně štiplavý a jakýsi hořký... No nevím, nevím, ale rozhodně bych nedávala dva prášky do pečiva, myslím, že jeden by stačil, takhle to bylo až nepříjemné. Taky bych nedávala skořici. Prášek do perníku je ochucený dostatečně a takhle tomu ta skořice dává další štiplavou chuť.
Bohužel to byla první buchta v životě, kterou jsme nesnědli A když jsem ji vzala k rodičům, že jim třeba bude chutnat, tak mi ji málem omlátili o hlavu No bylo mi líto ji vyhodit, tak jsem ji nabalila příteli, ať si dají v práci s chlapama ke kafču, a když jsem ji po týdnu našla netknutou v autě, tak mi řekl: "promiň, ale mě to tak hrozně nechutná, že mi bylo trapný nabídnout to komukoliv jinýmu" Tak bohužel u nás neuspěla a letěla do koše
Bohužel to byla první buchta v životě, kterou jsme nesnědli A když jsem ji vzala k rodičům, že jim třeba bude chutnat, tak mi ji málem omlátili o hlavu No bylo mi líto ji vyhodit, tak jsem ji nabalila příteli, ať si dají v práci s chlapama ke kafču, a když jsem ji po týdnu našla netknutou v autě, tak mi řekl: "promiň, ale mě to tak hrozně nechutná, že mi bylo trapný nabídnout to komukoliv jinýmu" Tak bohužel u nás neuspěla a letěla do koše
2. 11. 2010 20:07
PET-lahev, děkuji za chválu, jsem potěšena a že perník u vás zdomácněl, to je můj vrchol radosti
2. 11. 2010 13:16
Tenhle perník sem zkusila a jiný už doma ani nedělám....pravidelně musím péct andělský perník nebo bábovku z pomazánkového másla....mělo to prostě obrovský úspěch a dávám bodík :)
21. 10. 2010 13:40
Isahu, díky, to je pro mě zase čest, že tak chutnalJen doufám, že jsi taky aspoň ochutnalaudělat ho do mufinek je dobrej nápad, někdo ho tu dělal jako bábovku a taky fajn
20. 10. 2010 22:25
Bibinko, dnes jsem udělala večer z poloviční dávky do mufinových košíčků. Přidala jsem do těsta místo marmelády lžíci rumu a použila jsem jen polohrubou mouku...jsou naprosto luxusní teda byly přišla návštěva, ochutnali, ještě ochutnali, pak už si prostě brali jeden za druhým a při odchodu vyloudili zbytek s sebou domů takže v nejbližší době budu dělat znovu už mohu jen pochválit, bod už máš dávno
19. 10. 2010 20:21
Tak perník je moc fajn
16. 10. 2010 10:26
Vendulko(neregistrovaná), Isahu ti už odpověděla zcela správně. 3 Lžíce povidel, nebo marmelády patří do těsta a perník to osvěží a pak můžeš ještě perník proříznout a pomazat nějakou ostřejší marmeládou, třeba rybízovou ap...Když nedáš, nic se samozřejmně nestane, ale v tom těstě je to dost dobrý
Přeji ti, aby se ti povedl a aby chutnal-pak napiš, jaký byl úspěch
Přeji ti, aby se ti povedl a aby chutnal-pak napiš, jaký byl úspěch
16. 10. 2010 10:10
Pro ISAHU: Děkuji moc hezký den
16. 10. 2010 10:08
Vendulo, odpovím za autoru patří do těsta....do perníků se dává marmeláda či povidla, těsto je pak pikantnější....takže zamíchat s ostatním a dát péct... pokud ji ale nemáš (ani marmeládu, ani povidla), nic se neděje, vynech je a dej vše ostatní...toto je taková perlička na dortu
samozřejmě pak můžeš i hotový perník rozkrojit a promazat ještě jednou už upečené, ale jak píše Bibinka - není to nutné držím palce
samozřejmě pak můžeš i hotový perník rozkrojit a promazat ještě jednou už upečené, ale jak píše Bibinka - není to nutné držím palce
16. 10. 2010 09:38
Dobrý den, chtěla jsme se zeptat, teď o víkendu ho budu péct a patřím mezi začátečnice kuchařky ty povidla, nebo marmeládu natřít až na ten upečený perník, nebo do těch mokrých surovin? Nebo ji dávat nemusím? Prosím odpovězte brzy, děkuji.
10. 10. 2010 13:40
Anomis, děkuji, děkuji a já mám radost, že chutnal a že u vás zdomácní
10. 10. 2010 12:41
Dnes jsem našla tento recept,a myslím že už ani jiný nikdy hledat nebudu,je fakt výborný ,moc moc díky a bodík pro tebe
8. 10. 2010 22:02
Meguško, vítám tě mezi námi v naší Topácké rodině, jíž si se stala dneska dalším členem. Přeji ti, aby se ti tu líbilo, byla jsi tu spokojená a našla si tu plno dobrých receptů
Jinak ti děkuji, že jsi perník udělala a jsem ráda, že chutnal
Jinak ti děkuji, že jsi perník udělala a jsem ráda, že chutnal
8. 10. 2010 19:50
Výborný moc moc.Nadýchaný a je to uplne jina chut nez ty klasicke moc dobry.Mnam
7. 10. 2010 14:25
právě jsem ochutnala a jako mňamózní
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 51 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 4 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
10 jídel, která zvládnete levou zadní: Menu od polévky až po dezert nejen pro začátečníky
Jak na andělsky nadýchaný perník na plech: Božsky vláčnou a voňavou chuť zajistí marmeláda i správný kypřicí prášek
Jak ozdobit řezy čokoládou, aby vypadaly skvěle? Podle jednoduchého videa to zvládnete
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů