Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 071 kJ / 495 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,97 g |
| Tuky | 23,67 g |
| Vláknina | 9,05 g |
| Cholesterol | 294 mg |
| Sodík | 187 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 41,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné, na plátky krájené houby krátce podusíme na tuku.
Krok 2: Z části másla a hladké mouky si uděláme zásmažku, zalijeme vývarem, přidáme na kostičky krájené brambory s vaříme, až jsou brambory poloměkké.
Krok 3: Potom přidáme podušené houby, kopr a společně vaříme. Těsně před koncem vaření přidáme mléko a zamícháme rozšlehané vejce.
Krok 4: Polévku dochutíme solí, octem a cukrem podle chuti.
Krok 5: Necháme projít varem a nakonec odstavenou polévku zjemníme zbytkem másla.
Zveřejněno 15. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbařská polévka zalitá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GA3Q
Moje poznámka
Houbařská polévka zalitá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GA3Q
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 3 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 3 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské palačinky
káťa před 19 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 1 hodinou
Krémová květáková polévka
zdenioka před 1 hodinou
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 1 hodinou
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 2 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 2 hodinami
Brokolicová polévka
KetyHu před 3 hodinami
Tématické fráze:
zalitá polévka s houbami,
zalita,
recept na zalitou polévku,
houbová zalita,
zalitá recept,
houbová polévka zalitá,
zalitá houbová polévka,
recept na zalitou,
zalita polivka,
recept zalitá,
zalitá polévka s s houbami,
houbařská zakitá,
zalita polefka,
zaltá houbová polévka,
recept na zalitou polévka,
zalitá polévka z houbami,
recept houbova zalita polevka,
zalitá z hub a brambor,
zasmážka do polévky,
zalita polevka se žampiony
Suroviny:
houby čerstvé,
tuk,
kopr sterilovaný,
vývar,
brambory,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
ocet,
sůl,
cukr
Komentáře (3)