Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky ze šlehačky - vykrajované

Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky jsou hned měkké a pokud je hned nesníte, vydrží dlouho.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 57 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 7 min bez doby odležení těsta

57 min (50 min příprava + 7 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

29. 11. 2013 15:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 201 kJ / 6 501 kcal
Bílkoviny156,72 g
Tuky71,24 g
Vláknina32,52 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 6,01 g
Sůl1,02 g
Sacharidy1 292,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobře upečené perníčky jsou hned měkké, trvanlivost si zachovají poměrně dlouho.

Pečeme je na vánoce i velikonoce.

Nepotřebují odležet.

Recept je vyzkoušený víc než 25 let a osvědčil se nám nejvíce.

Letos jsem ještě nepekla, fotka je z minulých let ještě i s jiným cukrovím.

Napadlo mi, že třeba někdo bude chtít vyzkoušet, tak recept nabízím.

Je tu řada receptů, ale s jiným složením surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jar11

2. 12. 2013 19:06

.... mi se moc hezky podařily, dělávám na stromeček větší tvary a dírku před pečením dělám brčkem / slámkou /.Dobrý recept, doporučuji všem.;-)

maiva maiva

30. 11. 2013 18:32

Jarka D.: Ano, celou hvězdičku trochu rozklepu a pak umelu. Dávám si do mlýnku současně všechno koření na mletí.

eva

30. 11. 2013 12:22

sú veľmi pekné perníčky
a k pani Jarke k dotazu mletý badyán - býva aj mletý - a vo veľkých obch. reťazcoch ho určite zakúpite

kuky

30. 11. 2013 10:40

vypadají moc pěkně a také je upeču, nemusí se odložet,děkuji za typ.

Jarka D.

30. 11. 2013 00:07

:-K:yes:Moc pěkné perníčky a složení toho koření ,se zdá, že bude také moc dobré. (To hotové kupované už dávno není , to co by mělo být). Mne by jen zajímalo, ten badyán se dá semlít celý nebo jen ta zrníčka. Já badyán používám jen do povidel, tak že celý, ale tady nevím.:-(( Zdá se mi to jako skořápka a dá se semlít na prášek? Předem děkuji za odpověď:-*

alenice alenice

29. 11. 2013 22:50

:yes: tak tenhle recept se mi moc líbí- ukládám si do oblíbených a vyzkouším:-))

Klara Klara

29. 11. 2013 21:27

Máš to pekné.:-)) Zaujímavé, s tou šľahačkou:-O, až bude nálada, vyskúšam. Bodík ide:yes:

AniCiz

29. 11. 2013 21:26

děkuji,máš pravdu

maiva maiva

29. 11. 2013 20:31

AniCiz: To nevím jaký by byl výsledek, za to bych neručila;-) Žitnou mouku používám jen na pečení chleba. Perníkové koření by se mohlo určitě použít, ale složením bude každopádně jiná chuť.

zizala zizala (moderátorka)

29. 11. 2013 18:53

Ty vypadají moc hezky - krásně se lesknou - a věřím, že budou pěkně měkké, snad se letos dostanu k tomu, abych je vyzkoušela ;-):yes:

AniCiz

29. 11. 2013 18:19

perníčky máme moc rádi ,šlo by část mouky nahradit žitnou?ev. celé..
A ještě dotaz,mám 250 g bal. perníkového koření- šlo by tam? a kolik asi?
:yes::-K:-K:-K

maiva maiva

29. 11. 2013 17:35

Jiřička: ano, chyba se stala, hned opravím

Jiřička

29. 11. 2013 17:28

Prosím, plát opravdu o síle 3 - 4 cm ? Nemělo tam být 3 - 4 mm? Děkuji !

Bibinka Bibinka

29. 11. 2013 16:35

Maiva: Ivi, tyhle staré recepty bývají nejlepší a i ten tvůj na perníčky se mi líbí a proto ti dávám 2.bod:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: šlehačkové pernicky perníčky se šlehačkou jak zabalit perníčky těsto na vykrajovaný perník šlehačlové perníčky recept pernicky šlehané perníčky vykrajované perníky kdy mazat perníčky šlehačkové perníčky recept vykrajovačky z perníku s povidly vánoční perníčky zabalit do mikroténu perníčky šlehačkové perníčky s povidly drobnější cukroví jak zpracovat šlehačku vánoční pernícky slehačkové recept šlehačkové cukroví, koření vykrajovaný perník s povidly hned měkké perníčky se slehackou

Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, soda jedlá, vejce, smetana, koření hřebíček, koření nové koření, badyán, skořice mletá, anýz, vejce

TopRecepty.cz

Perníčky ze šlehačky - vykrajované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5o0