Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená sýrová ostřejší pochoutka

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 12. 2013 20:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 104 kJ / 264 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky18,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když jsem sýr ochutnala, tak byl úplně bez chuti, nechtělo se mi ho ani smažit, byl mdlý a tak jsem ho potřela feferonovým krémem a obalila. Naštěstí pak už konečně měl i nějakou chuť. Byla jsem ráda, že se povedl a nevytékal ani trochu. Taky je dobré do hladké mouky přidat uzenou sypkou papriku a dál obalit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LeonaB

7. 3. 2016 21:46

Hezký večer, děkuji za tip na obměnu klasiky.
A ještě přidám svoji trošku do mlýna k vytékání sýra... Od kamarádky jsem okoukla prima věc... Smažím sýr jen na malém množství tuku. I když náhodou vyteče, rozteče se do pánve a krásně se opeče. Ve velkém množství tuku se sýr vždycky vyškvaří do "čehosi" ... co se nedá jíst. ;-)

skorice.vanilka

25. 1. 2016 11:14

Při smažení se spíše roztékají sýry tučnější, 40%. Ty nejsou na smažení vhodné. Vhodnější jsou méně tučné 30% a méně. Ale strčit je do mrazáku je moc dobrý nápad.

Viera

9. 12. 2013 14:32

Hrašuľka.Hrašuľka:

Mrzí ma, ak musím písat, ze to vsetko (mám na mysli roztekanie syra) je spôsobené hrúbkou syra, ktorý pouzijete. My pouzívame holandský Edam (nie Eidam ako písu v Ceskoslovensku). Je nakrájaný strojom a balený po plátkoch. Hrúbka je asi 2-3 mm. Plátky sú velké a tak ich skladáme na polovicu, do ktorej dávame sunku. Obalujeme ich tak, ako vsetci (trojobal).
Este nikdy! sa neroztiekol.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 12. 2013 21:00

Hrašuľka.Hrašuľka: už ho mám venku, byla jsem před rokem, na laparoskopii a jím denně jeden česnek navečer:-D, jinak by mne vezli.. ani nevíš, jaká to je úleva a tolik jsem se bála;-);-)

Hrašuľka.Hrašuľka

5. 12. 2013 20:21

rozmarynaH: Žlčníkového pekla som si užila aj ja :-((:-(( Ale už 25 rokov poznám naň vynikajúci liek - SKALPEL - o týždeň nebudeš chcieť veriť, že si tak dlho a hlavne zbytočne trpela :-O:-):-D:-D:-D Tak rýchlo DO TOHO !!! :yes::yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 12. 2013 18:58

Hrašuľka.Hrašuľka: děkuji ta vychytávku Hrašulko;-)

rozmarynaH rozmarynaH

5. 12. 2013 09:44

Ivo, vypadá to krásně:-K, sýr je pro mne, bohužel, z oblasti "žlučníkového pekla", tak bych alespoň ochutnala ty brambory, určitě jsou také dobré:-p:-p

Hrašuľka.Hrašuľka

4. 12. 2013 23:39

Smažený sýr sme všetci mali radi, ale kolektívne - teda všetky susedky - sme ho nenávideli robiť práve kôli tomu vytekaniu - mohol byť obalený aj 3 krát a aj tak vytiekol. Potom sme prišli na fintu a boloto : Vajíčka rozšľahať, pridať rozotretý cesnak - páči sa mi aj verzia s pikantnou paprikovou príchuťou - do vajec dať nahrubo nastrúhaný syr a na panvici smažiť syrové rezne. Nikdy viac nič nevytieklo a syr bol dobrý aj studený. Je to tak 3O rokov - vtedy mrazničky neboli.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

4. 12. 2013 21:32

Jarka D.: díky za tip, takže žlutou cihlu, o.k.;-);-);-) v mrazáku ho mám před tím, obaluji 2 x, ale dál to zkusím podle Tebe;-);-)

Jarka D.

4. 12. 2013 20:56

:yes:Bezva nápad, ale jestli si chce někdo pochutnat na klasice mám tip. Objevila jsem ve FLOPU:-) sice žlutou cihlu, sýr je opravdu chuťově moc dobrý, ale záleží zase na výrobci opravdu nevím odkud byl. Aby sýr nevytékal, obaluji dvakrát a dám do mrazáku volně zmrznout a pak přendám do sáčku určeného do mrazáku. Dělám ho větší množství a pak vyndám jen kolik potřebuji:-p, já ho raději krájím z té užší strany, takže jsou to obdélníčky. Ještě jeden tip, kdo má možnost do Rakouska nebo do Německa, já tam kupuji eidam s červenou fólií ve vakuu, moc dobrý,a když Vám stydne na talíři netvrdne jako ten český hnus!

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

4. 12. 2013 20:33

jarka skrobakova: Jaruško, je to dobré i pokapat chilli, nebo přidat i uzeninu, holky to zkusily a bylo prý to dobré i v těstíčku pak smažit;-):-p

jarka skrobakova

4. 12. 2013 20:30

Ivi bezva nápad já sýr tuze ráda :yes::yes::-p:-p:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

4. 12. 2013 18:41

Holky, děkuji:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

4. 12. 2013 18:36

Hell.:manžel si nechal nakrájet 4 plátky, kupoval to na farmářském trhu, takže nevím, jaký výrobce:-K;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 12. 2013 18:01

Ivuš,tak mě by jsi se určitě zavděčila:-p:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažená sýrová jehla sýrová jehla na kolik smažit sýr recepty s feferonovým krémem sýrová smaženka recept eidam do mrazničky syrovà jehla smaženà eidam do mražáku pochoutky recepty na kolik smažit obaleny sýr recept na sýrové smaž smažená cibulka na kolo eidam z mrazaku smažená kola smaženky z eidamu jake syry do mrazáku sýrová smaženka smaženky z nivy a eidamu nastruhaný sýr na kolik smazime syr

Suroviny: sýr eidam, vejce, moučka škrobová, harissa, strouhanka, olej, petrželka, libeček

TopRecepty.cz

Smažená sýrová ostřejší pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ev8Y