Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské závitky

Voňavé masové závitky plněné slaninou, cibulí a kysaným zelím jsou jako stvořené pro milovníky tradiční kuchyně. Při pečení se chutě krásně propojí a vznikne syté jídlo, které připomene domácí vaření na Valašsku.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Reneels Reneels

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 642 kJ /
631 kcal
Bílkoviny3,55 g
Tuky67,20 g
Vláknina0,08 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 5,03 g
Sůl12,20 g
Sacharidy3,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájené na plátky naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Krok 2: Na pánvi orestujeme pokrájený špek se slaninou. Když začne zlátnout, přidáme grilovací koření, lehce orestujeme, přidáme zelí a kmín. Krok 3: Na připravené plátky masa rozdělíme hotové kyselé zelí a smotáme do závitků. Krok 4: Na lehce vymazaný pekáč závitky uložíme a restujeme bez podlévání, dokud se maso nezatáhne. Potom ho podlijeme a dopečeme. Krok 5: Vhodná příloha bramborová kaše nebo brambory.

TIP: Masové závitky - inspirace na každý den

Zveřejněno 13. 2. 2009

Poznámka autorky Reneels

Šťávu můžeme posléze zahustit lžičkou hladké mouky a povařit, ale to už záleží na každém.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Valašské závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Pv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Valašské závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Pv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Znám jako Záhorácké závitky a z krkovičky s bramborovou kaší jsou
vynikající:yes:

ozaj....

kde je kysla kapusta, tak to je moj favorit...skoda ze u nas kyslu kapustu mam rada iba ja:-S

Tématické fráze:
valassky zavitek, valasske predkrmy, závitky z kyselého zelí, recept záhorácké závitky, závin z kyselého zelí, valassky veprovy zavitek, vánoční recepty z valašska, vepřové závitky a kyselé zelí, studene předkrmy valašsko, vepřový valašský závitek, valašská kuchyně recepty, záhorácký závitek, valašský závitek recept, záhorácké závitky, jak zahustit kysele zeli, valašske zeli, valašské maso, maso na panvici, valašská krkovice, vepřové závitky v kyselém zelí

Suroviny:
maso vepřové, zelí kysané, slanina, špek, hořčice, koření grilovací, sádlo, sůl, pepř mletý, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu