Barszcz velikonoční
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její příprava je sice zdlouhavější, ale výsledný pokrm za to určitě stojí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,88 g |
Tuky | 8,52 g |
Vláknina | 62,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,48 g |
Sůl | 10,78 g |
Sacharidy | 172,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Červenou řepu oloupeme, a nakrájíme na přiměřeně velké (malé) polévkové kousky. Vložíme do vhodné nádoby, kterou můžeme uzavřít příkladně dobře přiléhající pokličkou.
Krok 2: Přidáme švestky, hřebíček, zasypeme cukrem a solí. Soli dáváme přiměřeně, dosolit se dá vždy. Promísíme, zakryjeme a odstavíme na 48 hodin.
Krok 3: Sušené houby předem namočíme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 4: Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, překrojíme na polovinu a lehce orestujeme.
Krok 5: Přidáme houby včetně vody, petrželovou nať, a česnek.
Krok 6: Zalijeme vývarem nebo vodou, vaříme na pomalém ohni 2-3 hodiny. Vývar scedíme, oddělíme houby.
Krok 7: Přivedeme vývar opětovně k varu, vrátíme do něho houby, stáhneme oheň, aby se jen lehce táhl, přidáme uloženou červenou řepu, včetně šťávy, která nám tam vznikla. Promícháme a odstavíme na 12 hodin minimálně.
Krok 8: Pak teprve ohřejeme, dochutíme octem, pepřem a solí. Podáváme s pečenými masovými pirohy z listového těsta.
Zveřejněno 17. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barszcz velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5nV
Moje poznámka
Barszcz velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5nV
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 6 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 9 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 9 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 9 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 10 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 10 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 12 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 12 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 13 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 13 hodinami
Tématické fráze:
barszczyk,
velikonoční recepty,
velikonoce 2014 recepty,
barscz,
barszczyk recept,
polévka barszczyk,
ostrý vývar z červené řepy s pirohy,
polévka barszcz,
barszczyk.pl,
polevka barscz,
barszczyk polévka,
recept na barszcz.pl,
barszcz z červené řepy recepty,
dortíčky majdalenky recept,
barszcz z cukrem,
barzscz,
polevka barszc,
barscz recept,
polévka z červené řepy barszcz,
barzscz recepty
Suroviny:
řepa červená,
cukr,
sůl,
uzené švestky,
koření hřebíček,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
hříbky sušené,
nať petrželová,
česnek,
vývar drůbeží,
pepř bílý,
ocet,
sůl
Komentáře (13)
Tudíž vydržte do Velké noci, budou i vobrázky.
http://www.dobra-cigareta.cz/dobracigareta/eshop/2...
Foto taštičiek veľa nenapovie.
Dík.