Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 650 kJ / 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,08 g |
Tuky | 45,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 596 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek nebo do strouhanky.
Krok 2: Vydlabané housky položíme na plech (můžeme použít pečící papír nebo dále na plech jen tak ) a na 160 stupňů mírně zapečeme po dobu cca 5 minut. Mistička nám tak zpevní. Dobré je použít housky z minulého dne, aby se dobře krájely.
Krok 3: Vyjmeme teplé housky z trouby. Do každé housky nasypeme strouhaný sýr, zakápneme smetanou a vlijeme vždy po jednom vejci. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme čerstvými omytými a a nasekanými bylinkami.
Krok 4: Plech s houskami vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme na 140 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Nenecháme ale déle, aby pečivo bylo křehoučké a nebylo tvrdé.
Krok 5: Dál pak podáváme ozdobené strouhaným sýrem, bylinkami apod.
Zveřejněno 25. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrow
Moje poznámka
Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrow
Nejnovější recepty
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 8 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 10 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 10 hodinami
Křehký koláč s mákem
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicovo-mrkvová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Paštičky s lososovou pomazánkou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
Kajkajak před 1 hodinou
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Standa67 před 7 hodinami
Cuketová buchta
Janet.P před 7 hodinami
Jednoduché punčové řezy
AdyCha před 9 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
krrkk před 9 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
nelinka62 před 11 hodinami
Drožďová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Pórková polévka
MichalRaby před 12 hodinami
Likér z aronie
jana.kulkova před 13 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 15 hodinami
Tématické fráze:
zapečené housky se smetanou,
predpek v albertu,
teplota rozpékání rohlíků,
pečivo hvězdičky,
zapečená houska ze zakysanou smetanou,
rozpekat mrazene pečivo,
zapečené bagety se zakysanou smetanou,
zapečené pečivo se slaninou,
rozpékač housek,
pečivo se sýrem a zakysanou smetanou,
rozpekani tvrdeho peciva,
palačinky na slano se zakysanou smetanou,
jak rozpékat housky,
housky k rozpekanu,
recepty na zapékané pečivo s bylinkami,
rozpékat housky,
křupavé vafle křehké lívance,
jak rozpékat mražené pečivo,
zapekana houska se syrem slaninou a vejcem,
pivovarské maso se zakysanou smetanou
Suroviny:
houska,
sýr nastrouhaný,
vejce,
sůl,
pepř,
smetana 12%,
pažitka,
petrželka
Komentáře (7)
Rozpékat normální housky taky sice jde, ale tam se musí víc hlídat teplota a doba pečení, a ty normální po zchladnutí ztvrdnou daleko rychleji, takže se musí rychleji zkonzumovat