Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Znojemský" nálev na okurky

Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě vám budou chutnat.

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 37 min Doba tepelné úpravy: 23 min

60 min (37 min příprava + 23 min tepelná úprava)

15. 8. 2014 11:46

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

10 sklenic o objemu 0,7 litru

Nutriční hodnoty

Energie2 677 kJ / 640 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40,02 g
Sůl100,00 g
Sacharidy160,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

scofiq

22. 8. 2014 09:40

...děkuji těm, kdo přidali fotku - přesně tak "TO" má vypadat :-)))
- přeju pěkné zavařování

zuzun

17. 8. 2014 21:48

Danca a Navir: diky za odpovedi. Rodice taky delaji v Deku a jen ve sladidlu, a naopak, je to totalne trendy, lepsi okurky jsem proste nikde nejedla. Zasadne je v krame nekupuju, protoze to nejsou ty "nase". Nahodim jim k vyzkouseni bez sterilizace, i kdyz ta je na te cele praci to nejmensi.

Eva

17. 8. 2014 20:09

Tak já se podělím o recept, který používám leta a je na jednu sklenici okurek, takže zavařuji vždy tolik sklenic, kolik zrovinka sklidím ze záhonu. Je výborný a dá se použít i na ostatní zeleninu. Do sklenice naskládáme omyté okurky a já přidávám někdy křen a někdy dlouhé papriky - rohy a někdy všechno dohromady včetně kopru, abychom měli různé chutě. Potom do sklenice dám: 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 1 lžička soli, 1 lžička krystal. cukru, 5 kuliček sladidla, 1 dcl octu 8% - doleji obyčejnou studenou vodou a zavíčkuji zavařuji 20 minut na 80 stupňů. Jsou moc dobré, vydrží dlouho a vůbec neměknou. Zkuste - doporučuji]polednakovae@seznam.cz[/]

maris maris

17. 8. 2014 16:08

Já na okurky a různé zeleninové saláty DEKO nepoužívám, dělám si svůj nálev a sterilizuju. Nejsem žádný Bio fanatik, ale přijde mi ta chemie z Deka u domácího zavařování zbytečná. Když ale zavařuji houby, z kterých mám docela respekt, tak ty si tím Dekem jistím:-)

Majka

17. 8. 2014 15:56

Tento recept nemá se znojemským nálevem nic společného. Do toho se nedává deko. Sice jsem z Deka dříve také dělávala,ale nikomu moc nechutnal. Přešla jse na podobný nakládač jménem Nova, ten byl výborný,chutově jako znojemské okurky. Přestal se ale bohužel dělat. Asi před 5 lety jsem obdržela recept, jejichž suroviny si odměřuji sama a okurky jsou vynikající,nakládám do něho i papriky a houby a nezklamou,do druhého roku nevydrží.

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 8. 2014 20:32

Koubkova: Tak to jsem asi taky měla 5 kg..Přesně!!!:-))

Koubkova Koubkova

16. 8. 2014 17:22

Já mám 11 sklenic na 5 kg okurek, použila jsem 1 a půl láku;-)
Pracovala jsem přesně podle návodu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 8. 2014 15:10

scofiq: Klidně si je taky vyfoť a vlož si tady fotky, jen ty určuješ, která bude hlavní a já už se moc těším, jaké okurky budou. Ohledně váhy okurek, to nic!! Já taky přesně nevěděla, kolik jich mám. :-), přivařila jsem ještě polovinu nálevu a bylo to :-).

buffalo: No, já mám třeba bobkový list dovezený z Chorvatska, který tam roste snad u každého stavenní :-)

buffalo

16. 8. 2014 13:30

Vlasta dostálová:
co to je - dle uvážení ? a proč zrovna 27 minut a neé 26 nebo 28 ?:-// já svařím deko dle návodu, jen dávám 2 l vody a nezavařuju to.jen okurky zaleju horkým vývarem a šlus.ještě mi nikdy nezplesnivěly.samozdřejmě i cibuli, mrkev, křen...zaké zalívám dekem nakrouhané zelí a papriky.

maris maris

16. 8. 2014 13:30

buffalo: vavřín se prodává v květináči,tak proč ne. Taky jsem uvažovala, že si ho koupím, nejen že se dá sníst:-)), ale i hezky vypadá;-):-)

buffalo

16. 8. 2014 13:23

Bahula:
já si myslím, že znojemský nálev má jistou danou recepturu a ne že si to každý pozmění jak mu to chutná. proč dávat do nálevu cukr a ještě cukerín, jak se uvádí nahoře v receptu ? to je uvalené, ne ?:-//

buffalo

16. 8. 2014 13:19

antonín:
proč píšeš domácí bobkový list? ty si snad doma nebo na zahradě pěstuješ vavřín? znojemský nálev to asi nebude, když tam je to Deko.i v obchodě deko stojí 3.90.- a znojemský nálev někde okolo 11.- ( v bille ).

antonín

16. 8. 2014 12:48

také dělám z DEKA ,povařím a horké najiji na okurky do sklenic.
Na dno sklenice dávám list z vinné révy,přidávám domácí bobkový list
a jednu kulatou feferonku.Okurky jí i děti od 6 let.Všem přeji dobrou chuť.

Danca Danca

16. 8. 2014 12:41

Navir: no jo, "moribundus" je potvora!!!:-((:-D:-D:-K

scofiq

16. 8. 2014 12:20

...no to je úplně SUPER jak jste se tu pustili do diskuse :-))) chválím vás a "vovovovotom to je" - jen diskutujte - každý má
nějaký nápad nebo zkušenost a každý si vyberet to, co mu vyhovuje
...opravdu nevím kolik kilo okurek je na tich 10 sklenic /to se omlouvám!!!/koupila jsem celou bedýnku a fakt jsem to nevážila :-(
...Jani, děkuju za fotky /mám už zavařeno a uskladněno, tak jsem to nechtěla vyndavat :-)/

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nalév na okurky znojemský lák na okurky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nakladani okurek lák na znojemské okurky nalev na okurky s dekem nakládání okurek deko okurkový nálev nakládané okurky bez zavařování lák na zavařování okurek doba zavařování okurek doba sterilizace okurek nakládání okurek bez sterilizace znojemský lak nalev na okurky recept zavařování okurek znojemské zavařovani znojemské okurky nakládání okurek bez zavařování nalev do okurek znojemské kvašáky

Suroviny: voda, ocet, deko, cukr krystal, sacharin, okurka čerstvá, mrkev, cibule, křen, kopr

TopRecepty.cz

"Znojemský" nálev na okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B7m2