"Znojemský" nálev na okurky
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě vám budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10 sklenic o objemu 0,7 litru
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40,02 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Znojemský" nálev na okurky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7m2
Moje poznámka
"Znojemský" nálev na okurky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7m2
Nejnovější recepty
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 19 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná
Makysek0310 před 14 minutami
Brokolicové karbanátky
p.breuova před 39 minutami
Vídeňský bramborový salát
p.breuova před 1 hodinou
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
kna323 před 3 hodinami
Koprová omáčka
Ivanka Rohacova před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Pecula před 4 hodinami
Lečo
Jiri_Vavra před 4 hodinami
Ratatouille
janatka před 4 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
janatka před 4 hodinami
Rybízová marmeláda
Leto70 před 5 hodinami
Tématické fráze:
nalév na okurky,
znojemský lák na okurky,
rychlokvašky v sladkokyselém nálevu,
nakladani okurek,
lák na znojemské okurky,
nalev na okurky s dekem,
nakládání okurek deko,
okurkový nálev,
nakládané okurky bez zavařování,
lák na zavařování okurek,
doba zavařování okurek,
doba sterilizace okurek,
nakládání okurek bez sterilizace,
znojemský lak,
nalev na okurky recept,
zavařování okurek znojemské,
zavařovani znojemské okurky,
nakládání okurek bez zavařování,
nalev do okurek,
znojemské kvašáky
Suroviny:
voda,
ocet,
deko,
cukr krystal,
sacharin,
okurka čerstvá,
mrkev,
cibule,
křen,
kopr
Komentáře (66)
- přeju pěkné zavařování
Pracovala jsem přesně podle návodu.
buffalo: No, já mám třeba bobkový list dovezený z Chorvatska, který tam roste snad u každého stavenní
co to je - dle uvážení ? a proč zrovna 27 minut a neé 26 nebo 28 ?
já si myslím, že znojemský nálev má jistou danou recepturu a ne že si to každý pozmění jak mu to chutná. proč dávat do nálevu cukr a ještě cukerín, jak se uvádí nahoře v receptu ? to je uvalené, ne ?
proč píšeš domácí bobkový list? ty si snad doma nebo na zahradě pěstuješ vavřín? znojemský nálev to asi nebude, když tam je to Deko.i v obchodě deko stojí 3.90.- a znojemský nálev někde okolo 11.- ( v bille ).
Na dno sklenice dávám list z vinné révy,přidávám domácí bobkový list
a jednu kulatou feferonku.Okurky jí i děti od 6 let.Všem přeji dobrou chuť.