"Znojemský" nálev na okurky
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě vám budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10 sklenic o objemu 0,7 litru
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40,02 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Znojemský" nálev na okurky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7m2
Moje poznámka
"Znojemský" nálev na okurky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7m2
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 23 minutami
Okurková limonáda
Přidáno před 1 hodinou
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 17 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řecká musaka
Olina3 před 27 minutami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 34 minutami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 1 hodinou
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 10 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 11 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 12 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 13 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 13 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 14 hodinami
Tématické fráze:
nalév na okurky,
znojemský lák na okurky,
rychlokvašky v sladkokyselém nálevu,
nakladani okurek,
lák na znojemské okurky,
nalev na okurky s dekem,
nakládání okurek deko,
okurkový nálev,
nakládané okurky bez zavařování,
lák na zavařování okurek,
doba zavařování okurek,
doba sterilizace okurek,
nakládání okurek bez sterilizace,
znojemský lak,
nalev na okurky recept,
zavařování okurek znojemské,
zavařovani znojemské okurky,
nakládání okurek bez zavařování,
nalev do okurek,
znojemské kvašáky
Suroviny:
voda,
ocet,
deko,
cukr krystal,
sacharin,
okurka čerstvá,
mrkev,
cibule,
křen,
kopr
Komentáře (66)
- přeju pěkné zavařování
Pracovala jsem přesně podle návodu.
buffalo: No, já mám třeba bobkový list dovezený z Chorvatska, který tam roste snad u každého stavenní
co to je - dle uvážení ? a proč zrovna 27 minut a neé 26 nebo 28 ?
já si myslím, že znojemský nálev má jistou danou recepturu a ne že si to každý pozmění jak mu to chutná. proč dávat do nálevu cukr a ještě cukerín, jak se uvádí nahoře v receptu ? to je uvalené, ne ?
proč píšeš domácí bobkový list? ty si snad doma nebo na zahradě pěstuješ vavřín? znojemský nálev to asi nebude, když tam je to Deko.i v obchodě deko stojí 3.90.- a znojemský nálev někde okolo 11.- ( v bille ).
Na dno sklenice dávám list z vinné révy,přidávám domácí bobkový list
a jednu kulatou feferonku.Okurky jí i děti od 6 let.Všem přeji dobrou chuť.