Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Babuna

31. 1. 2017 15:37

Perfektní recept :) používám místo vody - půl na půl hovězí vývar :) je to teprv dobrota - postupně dolévám jak se omáčka vyvařuje - vařím pomalu třeba 3 -4 hodiny a fakt paráda.

Byl tu dotaz na množství cibule - orestujete jednoduše - nešetřit sádlem - a pomalu restovat - nechat v klidu - občas promíchat atd... fakt to trvá cca 15 minut i déle

K paprice - zarestovává se hnedle ze startu kvůli chuti - je výraznější a nestane se že by mohla udělat hudky a postupovat se musí opravdu rychle aby nehořkla - doporučuji půl na půl s pálivou (jak má kdo rád že :) ) dobrá je i troška uzené :)

Děkuji autorce receptu je to fakt výborný guláš a to jsem jej kdysi poprvé dělala hnedle pro 20 lidí takže to byl teprv mazec :-D

Petr Hrubý

29. 1. 2017 22:21

magdalenka: heh ;-)

magdalenka magdalenka

29. 1. 2017 22:08

Petr Hrubý: to ma nenapadlo...recept a recepční...:-D

Petr Hrubý

29. 1. 2017 21:59

magdalenka: ta co jsem dala recept přeci :D

magdalenka magdalenka

29. 1. 2017 16:28

Petr Hrubý: paní recepční je kto?

Petr Hrubý

29. 1. 2017 13:16

Moc tomu receptu nerozumim. Jak mam orestovat takový množství cibule 500g v hrnci? Proč mám pospíchat s tou mletou paprikou hned do toho, když jak tu píšou níže tak hořkne a může se přidat později. Jak dobře se v tom množství cibule asi restuje maso aby se zatáhlo? Kolik g,ml je malý protlak? Mě tendle recept dává víc otázek než odpovědí. Zkoušela to paní recepční podle toho?

casino casino

28. 1. 2017 10:14

Daniel:
To jste patrně vyčetl někde v komentářích, že?:-)
Dodržíte-li postup jak je napsán (cibulí nešetřit, vodou šetřit), pak tento rcp nemá chybu:yes:
No, já mám na druhý, třetí den rád gulášovou šťávu (i bez masa) s brkaší:yes: a dopustím se tu na závěr kacířské věty : Aby toho tekutého zbylo i na mou zvrácenou choutku, tak pomocí záklechty šťávu zavčas nastavím na omáčku:-)

Daniel

28. 1. 2017 09:02

Asi hloupý dotaz, vody dolejete aby bylo maso ponořené ? To je můj problém vždy mám málo "omáčky" tak doleju vodu a je po guláši ...
Díky

Vladimír

21. 1. 2017 18:48

Ti co mají rádi hodně omáčky a ne moc masa (třeba děti ) zkuste rozmixovat ve smothie mixeru jednu velkou syrovou bramboru. zahustí okamžitě a dokonale celý hrnec.( je třeba mít silnější základ) Jinak recept super, jen okmínované maso restuji zprudka vedle mimo cibulku protože cibulku dělám hodně dlouho ( 30 minut +-) na mírný stupeň. paprikou zasypávám po orestování masa kdy pánev s masem odstavím a pak ihned zasypu paprikou, zamíchám a vše nasypu do hotové cibulky a podleju. ( paprika velmi rychle zhořkne při restování, je to je mžik sekunda dvě a už je to v háji, od těch dob raději vždy odstavuji z plotny) A majoránku až na konec , po dovaření aby se nevypařila vůně té majoránky. komu vadí kousky majoránky (mě třeba jo) rozmixuji s trochou vody taktéž ve smothie mixerku a zamíchám do hotového guláše.

KuchtaPaja

21. 1. 2017 16:44

vynikajici! Dnes jsem uvarila a vsichni jsme se oblizovali :) :yes:

prosciuto

13. 1. 2017 12:45

Petr Blažíček:
Kesselgulasch nie je viedenský.
Viedenský je prakticky zhodný s týmto receptom.
Kesselgulasch (originálne Bográcsgulyas) je v našich zemiach nazývaný Kotlíkový guláš. Je podstatné redší a obsahuje zemiaky a papriku, čo Viedenský neobsahuje.

HanaMitch

5. 1. 2017 07:15

Podle tohoto receptu jsem uvarila svuj prvni gulas v zivote a byl fantasticky. Dokonce i super vybiravy potomek si sel pridat!

OldaS

27. 12. 2016 20:40

pokud používáte název tak jak je uveden v normách jídel tak potom používejte i suroviny v normách uvedené. Vídeňský guláš je s přidavkem octa, :-p

Kristyna97

13. 10. 2016 11:33

Můj první guláš, byl výborný,:yes: jen jsem ho dělala z dvojité dávky a trochu to přehnala s protlakem - byl sladší.

Severinka Severinka

9. 10. 2016 11:10

cathleen: ten já nemám, ale mohla jsem si pomoci na Etě, ale to mě napadlo až druhý den:-D:-D:-D:-D No, ale myslím, že takovéhle množství guláše hned tak už dělat nebudu;-);-);-)

1 5 6 7 8 9 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz