Meloun Galia v pomerančovo-zázvorové marinádě

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Grilování 3 názory

Suroviny

1 pěkný meloun Galia (ne vodní)
4 lžíce medu
6 lžic pomerančové šťávy
špetka mletého zázvoru
3 lžíce rumu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Meloun opláchneme, osušíme a nakrájíme na jednotlivé dílky (kolečka, půlměíčky, ale i na jednotlivá sousta, jak vám to vyhovuje.

  2. V misce smícháme med s pomerančovou šťávou, zázvorem a rumem. Do této marinády ponoříme ovoce a marinujeme asi hodinku.

  3. Pak na středně rozpáleném grilu opečeme dozlatova. Při grilování můžeme otírat zbylou marinádou. Menší kousky ovoce můžeme také napíchnout na špíz.

Poznámka

Podáváme ihned - třeba se zmrzlinou, s pikantním džemem, zakysanou smetanou ochucenou cukrem nebo jen tak. Nám chutná i k pečenému masu (samozřejmě bez zmrzliny :-D )

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Meloun Galia v pomerančovo-zázvorové marinádě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    To je krása:-KRadost pohledět:yes:S velkou chutí bych si nabídla:-p
    Do pomerančovo-zázvorové marinády dávám marinovat maso,ale tohle je také moc zajímavý nápad:-*

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Já jsem také tomuto melounu na chuť nepřišla, ovšem v této úpravě jsem "nahlodána", marná snaha, přehodnocuji své chutě a posílám 3. bod :-p;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já asi přehodnotím vztah k žlutému melounu, který se u nás netěší nejlepší pověsti ;-);-), ale....:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: meloun na grilu pomerancovo zazvorovy pesto recepty z melonu galia marináda pomerančová se zázvorem marináda na maso se zázvorem meloun pomerančovo-medová marináda meloun ve slanine druhy melonu meloun gril kuřecí maso na galia melounu gril z melounu gril z melounu galiameloun melou galla recepty

Zapomněl/a jsem heslo