Těstoviny zapečené s liškami, brokolicí a sýrem Grana padano
Zapékané těstoviny na různé způsoby jsou zkrátka sázka na jistotu. Chuťově výrazné lišky i sýr Grana Padano, k tomu jemná brokolice a smetana vytvářejí syté, ale přitom svěží jídlo. Rychlá příprava, trocha nádobí a velká spokojenost u stolu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 194 kJ / 1 480 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 77,30 g | 
| Tuky | 30,50 g | 
| Vláknina | 27,75 g | 
| Cholesterol | 96 mg | 
| Sodík | 1,10 g | 
| Sůl | 2,60 g | 
| Sacharidy | 210,30 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu.
	Krok 2: Brokolici povaříme pár minut do poloměkka v mírně osolené vodě, scedíme ji a rychle ochladíme.
	Krok 3: Na pánev stříkneme malinko oleje, do rozehřátého nasypeme lišky a krátce je osmahneme. Pak je mírně podlijeme vodou, osolíme, opepříme, pánev přiklopíme a lišky asi 15 minut podusíme. Je-li třeba, lehce je ještě podlijeme, aby se nepřipálily.
	Krok 4: Do uvařených scezených těstovin zamícháme podušené lišky a vařenou brokolici pokrájenou na menší kousky. Vmícháme i polovinu nastrouhaného sýra.
	Krok 5: Směs přendáme do pekáčku, postříkáme smetanou a posypeme zbytkem sýra.
	Krok 6: Vložíme do středně vyhřáté trouby a necháme asi 15 minut zapékat.
Zveřejněno 13. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Těstoviny zapečené s liškami, brokolicí a sýrem Grana padano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8Lr
Moje poznámka
					
				
Těstoviny zapečené s liškami, brokolicí a sýrem Grana padano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8Lr
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 37 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 48 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zapečené těstoviny s brokolici, 
						
						
							těstoviny s brokolicí, 
						
						
							těstoviny s liškami, 
						
						
							zapečené těstoviny, 
						
						
							zapečená brokolice s těstovinami, 
						
						
							spagety s grano padane, 
						
						
							grana panado, 
						
						
							grada padano, 
						
						
							recepty syr panado grana, 
						
						
							brokolice s těstovinami, 
						
						
							zapečená brokolice se sýrem, 
						
						
							recept na zapečené těstoviny s brokolicí, 
						
						
							zapečené těstoviny se syrem granano, 
						
						
							zapečená brokolice, 
						
						
							testoviny s liškou, 
						
						
							liška s těstoviny, 
						
						
							testoviny sbrokolici, 
						
						
							těstoviny zapečené sbrokolici, 
						
						
							grada padamo, 
						
						
							zapekane testoviny se syrem a brokolici
						
					
						Suroviny:
						
							těstoviny, 
						
						
							sýr nastrouhaný, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							brokolice, 
						
						
							houby lišky, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
	
Komentáře (4)