Františkovské nudle
Netradiční jídlo z jednoho hrnce, to jsou čínské nudle s masovou konzervou, zakysanou smetanou a lesními houbami. Rychlovka, která se dá jednoduše připravit na dovolené, tak jako ji připravil autor tohoto receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 533 kJ / 1 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,18 g |
| Tuky | 37,37 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 192 mg |
| Sodík | 251 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 195,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vepřové konzervy odebereme sádlo a rozehřejeme ho v kastrůlku. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji necháme zpěnit.
Krok 2: Přidáme houby, osolíme a dusíme tak dlouho, než se z hub vyvaří veškerá voda. Potom přidáme vepřové maso z konzervy.
Krok 3: Vše krátce opražíme a stáhneme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.
Krok 4: Nudle připravíme podle návodu a vmícháme do masové směsi. Dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme.
Zveřejněno 5. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Františkovské nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVGM
Moje poznámka
Františkovské nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVGM
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 23 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 23 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 8 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 10 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 11 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 11 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 11 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 11 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
nudle,
výroba čínských nudlí,
recept na výrobu čínských nudlí,
cinske nudle se smetanou,
výroba čínský nudle,
recepty z nudli,
nudle s vepřovou konzervou,
vyroba domacich cinskych nudli,
nudle s masovou konzervou,
čínské nudle se slaninou,
prave činske nudle recept,
vyroba nudli,flicku,
recept na čínský domácí luncheon meat,
recept na čínský domácí luncheon meat,
vyroba na nudle,
smažené nudle se zelím a hřiby,
recept nudle s masovu konzervou,
recept na výrobu nudlí,
recepty rychlovky na dovolenou,
rýžové nudle lidl
Suroviny:
maso vepřové,
houby čerstvé,
cibule,
smetana zakysaná,
nudle čínské,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)
Když kupovat konzervu, nutno se podívat na složení. Některé konzervy obsahují neuvěřitelných 25% vepřového masa.
Konzervy z Lídla, byť polské, obsahují kolem 90% vepřového masa (jsou vyráběné pro export do SRN a tam si nemohou dovolit šidit).
Slušné konzervy mají od 70% masa.
Jinak receptík super , vzpomínka na dovolené s rodiči pod stanem