Katův šleh a bramboráčky
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky. Ideální přílohou jsou křupavé bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 179 kJ / 1 716 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,53 g |
| Tuky | 56,54 g |
| Vláknina | 31,74 g |
| Cholesterol | 718 mg |
| Sodík | 4,10 g |
| Sůl | 10,50 g |
| Sacharidy | 147,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterovou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.
Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.
Krok 3: V pánvi (ideálně ve woku) rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme, cca 5 minut.
Krok 4: Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek, papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Podle chuti dosolíme.
Krok 5: Bramboráčky:
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Krok 6: Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme menší bramboráčky z obou stran dozlatova.
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Krok 6: Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme menší bramboráčky z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 5. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh a bramboráčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D7zx
Moje poznámka
Katův šleh a bramboráčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D7zx
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 5 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 10 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 21 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 50 minutami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 1 hodinou
Kapustová polévka
Topmoni před 1 hodinou
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 4 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 4 hodinami
Květáková polévka
tomstny před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 4 hodinami
Tématické fráze:
katův šleh,
katův šleh podle pohlreicha,
katův šleh recept,
katův šleh recept pohlreich,
recept na katuv sleh,
recept katův šleh,
katuv slech,
recept na katův šleh pohlreich,
kaťák recept,
katův šleh recepty,
sleh,
katův šleh v bramboráku,
recepty katův šleh,
katův šleh s bramboraky,
vyborny katuv sleh,
katuv šleh s bramboráčkama,
top recepty katuv sleh,
katův šleh s bramborákem,
katův šleh pohlreich,
katův šleh s lečem
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule červená,
cibulka,
paprika čerstvá červená,
feferonka,
lečo sterilované,
okurky sterilované,
omáčka worcesterová,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej,
tuk,
brambory,
česnek,
vejce,
majoránka sušená,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
tuk na smažení
Komentáře (80)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Trošku jsem ho upravil vepřové i kuřecí 50/50