Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých jahod. Tato kombinace vytvoří doslova nebe v hubě.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 559 kJ / 8 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 207,98 g |
Tuky | 472,60 g |
Vláknina | 52,00 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 9,87 g |
Sůl | 24,84 g |
Sacharidy | 946,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kotlíku nad párou vyšleháme žloutky s cukrem.
Krok 2: Prohřátou hustou pěnu odstavíme a po krátkém zchladnutí do ní zašleháme na kostky nakrájené měkké máslo.
Krok 3: Zvlášť, v trošce vody, rozehřejeme nabobtnalou želatinu. Do vlažné želatiny vmícháme 2-3 lžíce vyšlehané smetany a tekutinu vmícháme do veškerého množství pevné šlehačky.
Krok 4: Třetinu pěny s želatinou oddělíme. Do zbytku zašleháme po lžících zchladlý žloutkový základ. Přidáme jemně strouhané mandle.
Krok 5: V předstihu vyložíme kruhový ráfek o průměru 20 až 22 cm fólií. Bok uvnitř obložíme nastojato piškoty pokropenými Tuzemákem. Kousky piškotů rozložíme i na dno a naložíme na ně třetinu vymíchané šlehačkové náplně.
Krok 6: Vrstvu poklademe rozpůlenými jahodami, přidáme další krém, jahody a znovu krém. Docela nahoru rozetřeme oddělenou bílou šlehačku a vrstvu případně posypeme mandlovými či ořechovými lupínky nebo strouhanou čokoládou.
Krok 7: Vše uložíme na 3 hodiny v chladu. Pak stáhneme ze ztuhlé šarloty ráfek, nahoru uložíme jahody (celé nebo plátky) a bok ovážeme dekorativní stuhou.
Zveřejněno 14. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Anv
Moje poznámka
Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Anv
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 13 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 8 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 10 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 11 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 11 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 11 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 11 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 11 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 12 hodinami
Tématické fráze:
chiskake,
dort malakov,
dort malakov s mascarpone,
nepečený ořechový dezert,
malakov,
nepečené dorty,
malakov recept,
nepečený dezert s mascarpone,
malakov dort,
charlotte malakoff,
chiskake nepečený,
nepečený dezert z mascarpone,
ruske dezerty,
nepečené dezerty s mascarpone,
letní nepečené dezerty,
nepečené dezerty z mascarpone,
rychlé nepečené dorty,
ruský dezert,
malakov dort recept,
francouzske dezerty recepty
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
máslo,
mandle loupané,
smetana ke šlehání,
želatina,
piškoty cukrářské,
rum,
jahody,
lupínky mandlové
Komentáře (12)
Lepe nez rum (proti kteremu absolutne nic nemam), je vhodnejsi pouzit pomerancovy liker.
Uznavam, ze tiramisu je oproti malakoff brnkacka, ale prave preto sa tak rychle ujalo v dnesnych kuchyniach. To je ako porovnavat svieckovu na smotane s hovadzim steakom. Suroviny porovnatelne, rychlost nepomerna.
Vsetka cest kucharkam, ktore dokazu urobit bez problemov malakoff a aj tiramisu, ale pokial to tak nie je, hanba im za to byt zase nemusi.
V kazdom pripade, dezert podla receptu pana je skutocne pekny kusok.