Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové rohlíčky s pařížským krémem

Bílkové rohlíčky patří mezi klasiku vánočního pečení. Jsou sice pracné, ale zcela jistě nebudete námahy litovat. Pro snadnější nanášení čokoládové polevy nechte chvilku nazdobené rohlíčky v lednici, poleva bude na vychlazeném krému lépe držet.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

1. 12. 2014 17:31

Suroviny pro 20 kusů

20 kusů

Nutriční hodnoty

Energie13 262 kJ / 3 170 kcal
Bílkoviny42,99 g
Tuky161,34 g
Vláknina14,95 g
Cholesterol 463 mg
Sodík 366 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy368,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

2. 12. 2022 10:30

Takto dělám krém na rohlíčky já. Našla jsem ho na internetu kdysi dávno.
Čokoládový trvanlivý krém :
150 g čokolády na vaření, 150 g moučkového cukru, 50 g hrubé mouky, 2 vejce, 4 dl mléka, 1 vanilkový cukr. V mléce rozmícháme vejce, cukr, vanilkový cukr, změklou čokoládu, přidáme mouku a vyšleháme nad párou do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty zašleháme 300 g změklého másla.

janatka janatka

30. 11. 2022 14:59

Tak já jsem postup u tohoto receptu trošku pozměnila, já to mám takto. Nejprve jsem vyšlehala bílky s polovinou cukru, po zchladnutí jsem přimíchala zbytek cukru s mletými mandlemi ( nebo ořechy ). To jsem nastříkala na pečící papír na plech a dala do trouby na 130 °C na 10 minut a poté jsem stáhla troubu na 100 °C a dosuším 1 hodinu. Budu dělat jiný krém, nechce se mi dávat želatina.;-)

casino casino

4. 12. 2014 00:50

Tak jsem spáchal a uznávám, že jsem očekával horší výsledek:-8
Když po 10ti minutách šlehání na páře jsem došel přesvědčení, že už se to nenašlehá a nenašlehá, tak mi doplo, že rcp je stejný jako na jádrové rohlíčky, (tedy až na to šlehání) a dál už jsem postupoval jako s jádrovou hmotou. Po částečném oschnutí těsta na plechu jsem pekl při 175°C a korpusy se dost roztékají, což je u tohoto druhu pečiva normální.
Konstatuji, že tyto jsou něco mezi klasikou jak popisuje jojaart: níže a těmi mnou výše zmíněnými jádrovými rohlíčky.

casino casino

2. 12. 2014 23:03

:-K magdalenka: hosta: maiva:
...to je mlácení prázdné slámy;-)
Navezl jsem se do toho těsta, tak pokud zítra bude počasí že mě ani pes nevyžene, tak ho spáchám podle tohoto rcp:-/
...ale krém ať zkusí zkusit někdo jiný, nerad dělám s želatinou...

maiva maiva

2. 12. 2014 22:36

hosta: Jitko, souhlasím s Tebou. Pro někoho, kdo neví o co jde a chtěl by zkusit, je docela odfláknutý recept. Taky stupně pečení chybí. Možná autorka nepovažuje určité věci za důležité.

hosta hosta

2. 12. 2014 20:17

epeckova@seznam.cz: no - reaguješ tak, že to je naše škoda. Mýlíš se, je to škoda možná dobrého receptu, který v této nepravděpodobné podobě mohl klidně zůstat u tebe doma v sešitě. S:no:

magdalenka magdalenka

2. 12. 2014 20:16

epeckova@seznam.cz: Mám dotaz: prečo sem dávaš neúplný recept a nechcš objasniť bližšie postup? Užívatelia týchto stránok sa obyčajne chcú podeliť so svojimi receptami a skúsenosťami a bežne nevyzývajú k tomu - "Nepečto to...". Nechcem sa ťa dotknúť, ani uraziť, len nerozumiem tvojmu úmyslu.
Parížke rohlíčky sú už na týchto stránkach viackrát, sú spoľahlivo napísané, takže si možno vybrať.

epeckova@seznam.cz epeckova@seznam.cz

2. 12. 2014 19:36

Nepečte to,vysvětlení postupu jinak fakt neudělám!!(cha cha)

jojaart

2. 12. 2014 11:14

Ako robim ja:Vyslaham 4 bielka s 20 dkg krystaloveho cukru.Potom dam na kastrol,kde sa uz vari voda.Miska nesmie byt ponorena do vody,voda len mierne varit.Slahame asi 10 minut.Zoberieme z pary,este preslahame.Po ciastocnom schladeni pridame 15 dkg mletych vlasskych orechov a 1 lyzicu hrubej muky.Dat do sacku s hladkym spicom a tvarovat rozteky.Ja dam do rury 4 plechy naraz a pomocou ventilatora susim na 80 stupnoch 2 hodiny.Rozteky su suche a biele.

Krem:4 cele vajcia vyslaham s 20 dkg krystaloveho cukru,dam nad paru a pilno slaham asi 10 minut.Ked zoberiem z pary,este preslaham,medzitym pridam vanilkovy cukor,kakao a rozpustenu cokoladu.Do vychladnuteho zaslaham 2 masla-50 dkg a trochu rumu.

Cokolada:400 g cokolady,250 g stuzeny tuk,nahriat a 10 minut treba cokoladu rucne miesat.Aby nebola stekava,tak primiesam trochu masla.Rozteky chytim za tu bielu cast a macam iba krem.

hosta hosta

1. 12. 2014 23:48

JE to podivně stručně popsané (ve srovnání s tím, že krabici máme vyložit alobalem:-))), ale fungovat to může. Sníh se pravděpodobně vyšlehá s cukrem ve vodní lázni a pak přidají ořechy. S tím krémem bych taky měla pochybnosti, pokud bych podobný nezkusila u receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/40787-rychle-pariz... - a fungovalo to, tady když se ještě přidá želatina... no, snad někdo zkusí nebo autorka upřesní;-)

casino casino

1. 12. 2014 23:18

epeckova@seznam.cz:
...a já si rýpnu do toho těsta:-D
Nevím, neznám, takto nedělám...
Čistě theoreticky by to nemělo fungovat (bílky vs. tuk z ořechů), ale jestli to fakt funguje, pak by to mohl být převrat v cukrařině:yes:
Ale jak říkám - nevím, neznám...:-))

magdalenka magdalenka

1. 12. 2014 21:40

To si tak robila???

epeckova@seznam.cz epeckova@seznam.cz

1. 12. 2014 21:34

Nevím jak jinak krém udělat???míchám, míchám suroviny a to ve vodní lázni!!!!!:-O

magdalenka magdalenka

1. 12. 2014 20:42

Myslím, že by sa zišlo podrobnejšie rozpísať recept - prípravu rohlíčkov i krému. Pochybujem, že napr. krém sa pripraví ušľahaním všetkých ingrediencií vo vodnom kúpeli.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jadrové rohlíčky bílkové ořechové rohlíčky ořechové rohlíčky s pařížškým krémem orechove rohlicky z bilku jádrové rohlíčky recept jádrové rohlíčky s krémem recept na jadrové rohlíčky bílkové pečivo tycinky s parizskym kremem jádrový rohlíček recept cukroví s pařížským krémem co upéci z bílků rohličky s kremem jádrový rohlíček ořechové bílkové rohlíčky co upéci z bílků recept bilkove pečení ořechové rohlíčky s krémem bílkové rohlíčky-recept ořechové tyčinky s pařížským krémem

Suroviny: bílek, cukr moučkový, oříšky, vejce, cukr, kakao, máslo, rum, želatina, čokoláda na vaření

TopRecepty.cz

Bílkové rohlíčky s pařížským krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xBGn