Červená řepa
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit mnoha způsoby. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile jednou ochutnáte domácí, po kupované už ani nemrknete.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 225 kJ / 3 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 85,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,27 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 720,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2017 08:42
dědek Pivonˇák: Nenapsal by jste přesně kolik čeho do láku? děkuji
21. 10. 2015 14:09
Moje červená řepa je daleko jednodušší. Řepu za syrova oškrábu, nastrouhám nebo nakrájím a vařím v láku do změknutí.
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku
4. 12. 2012 21:53
Vypěstovala jsem letos dost červené řepy, chtěla bych udělat sterilovanou pro kamarádku na boršč. Prý není dobré když je tam ocet (kvůli chuti polévky), jak to udělat bez octu? Poradíte někdo nezkušené....
3. 4. 2012 18:49
Všechno zavařuji v troubě a ještě jsem nic nezkazila. Velký hlubší pekáč, do něj zavíčkované sklenice, doplním vodou a sterilizuji pouze odhadem. Řekněme půl hodiny, ale já jak si vzpomenu. Po vyjmutí položím na utěrku víčkem dolů, přikryji froté ručníkem a pomalu nechám vychladnout. Vždy se povedlo. Zdraví Hanelore
30. 9. 2011 15:20
Peca:noi záleží jak jsou velké ty řepy. Já zrovna měla obrovské.
30. 9. 2011 13:41
Není to nejak dlouho vařit řepu 2 - 3 hod?Ja ji mam vždy uvařenou od dobu varu tak za 20 min...
28. 2. 2011 21:29
24. 8. 2010 10:00
Boubelindo - děkuji rovněž za tip, taky neumím zavařovat v troubě. Zavařuju na plotně a to jde děsně pomalu. Takže díky za radu
28. 7. 2009 15:44
Aleno troubu si rozehřeji na 180 °C. Do trouby dám plech a do něj tak asi 2 cm vody (dle hloubky plechu). Naskládám sklenice a nechám je tam 20 minut. Potom je vyndám a otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout zabalené v utěrce.
28. 7. 2009 11:26
Chtěla jsem se zaptat na to zavařování v troubě, jakým způsobem to děláte, na kolik stupňů a jak dlouho? Poradíte?!
27. 5. 2009 18:04
ještě jsem jí nedělala rada jí vyzkouším děkuji za tip jsem začatečník
20. 3. 2009 12:46
kuchta = tlakový hrniec
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že ), a tam ich volali aj na krabici mali napísané kuchta. Tak to tak zostalo...
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že ), a tam ich volali aj na krabici mali napísané kuchta. Tak to tak zostalo...
20. 3. 2009 12:45
Já si dovolím odpovědět za Terezku, Mikklik, máš pravdu, je to tlakový hrnce
20. 3. 2009 12:44
Taky by mě zajímalo, co je to kuchta. Že by to byl tlakový hrnec ?
20. 3. 2009 12:17
Taky se přidávám, co je to kuchta? Já dělám řepu ve více várkách a vydrží mi pak celou zimu, takže ji zavařuji. Vařím většinou dle velikosti řepy. Někdy ji mám opravdu velikou a někdy je malinká, ale většinou to je kolem ty hodiny a půl. To si každý musí pohlídat podle sebe.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 32 minutami
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 43 minutami
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 43 minutami
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 2 hodinami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zužitkovat zásobu červené řepy? Připravit z ní můžete celou řadu chutných jídel
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Jak pěstovat červenou řepu. V kuchyni je skvělá syrová, vařená i pečená
Další recepty
Tématické fráze: červená řepa zavařování červená řepa recepty červena repa zavařování červené řepy červená řepa recepty zavařování zavařování červené řepy recept jak naložit červenou řepu zavařování řepy jak dlouho varit cervenou repu recepty z červené řepy zavařování červená řepa zavarujeme cervenou repu recept na zavařování červené řepy červená řepa zavařování recept červená řepa recept červená řepa a zavařování červená řepa zavařování recepty zavařování červené řepy v troubě recepty na zavařování červené řepy jak uvařit červenou řepu
Suroviny: řepa červená, voda, ocet, sůl, cukr, cukerin
Červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwR3
17 názorů