Červená řepa
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile jednou ochutnáte domácí, po kupované už ani nemrknete.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 225 kJ / 3 400 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| Vláknina | 85,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10,27 g |
| Sůl | 25,00 g |
| Sacharidy | 720,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu očistíme (neloupeme, ani neodkrajujeme kořen) a vaříme ve vodě asi 2–3 hodiny do změknutí. Délka vaření závisí na velikosti řepy.
Krok 2: Mezitím z vody, octa, soli a cukru (nebo umělého sladidla) svaříme nálev a necháme ho zchladnout.
Krok 3: Uvařenou řepu necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na kostky.
Krok 4: Řepu naplníme do čistých sklenic a zalijeme zchladlým nálevem. Do každé sklenice ještě přidáme 5 zrnek fenyklu a kousek oloupaného křenu.
Krok 5: Hrdlo každé sklenice dobře otřeme a zavíčkujeme je čistými víčky. Sterilujeme asi 20 minut na 85–90 °C.
Zveřejněno 20. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwR3
Moje poznámka
Červená řepa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwR3
Nejnovější recepty
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 17 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bavorské vdolečky
Dieta před 36 minutami
Marinovaný zelný salát
Radovan123 před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 3 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 3 hodinami
Smažená rýže
Kajkajak před 9 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 9 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 10 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 11 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 11 hodinami
Tématické fráze:
červená řepa zavařování,
červená řepa recepty,
červena repa,
zavařování červené řepy,
červená řepa recepty zavařování,
zavařování červené řepy recept,
jak naložit červenou řepu,
zavařování řepy,
jak dlouho varit cervenou repu,
recepty z červené řepy,
zavařování červená řepa,
zavarujeme cervenou repu,
recept na zavařování červené řepy,
červená řepa zavařování recept,
červená řepa recept,
červená řepa a zavařování,
červená řepa zavařování recepty,
zavařování červené řepy v troubě,
recepty na zavařování červené řepy,
jak uvařit červenou řepu
Suroviny:
řepa červená,
voda,
ocet,
sůl,
cukr krupice,
fenykl,
křen
Komentáře (20)
Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Žádné zavařování, nikdy se mi nestalo aby se víčka nechytla nebo došlo k otevření.
Do láku- voda,cukr,ocet,sůl,fenykl přidávám 1 feferonku
Prvé tlakové hrnce sme kedysi nakupovali v Maďarsku, u nás ich ešte nebolo dostať, to som mala takých 10 rokov ( to je doba, že