Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská pučálka

Zastánci zdravé výživy si pučálku mohou připravit kdykoliv během roku. Klíčky samy o sobě jsou takovou malou vitamínovou bombou. Hotový hrášek je lehce křupavý a nasládlý. Tohle postní jídlo je jednoduché a velice dobré.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min Bez doby klíčení hrachu

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava, Bez doby klíčení hrachu)

22. 2. 2015 15:50

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z březnového Gurmetu, ale pučálku si pamatuji, dělávala nám ji babička ( většinou česnekovou variantu ). Prý se může dělat i nasladko, ale na to jsem si nikdy netroufla..:-)

Pro toho, kdo název slyší poprvé, ještě přidávám odkaz, co se o pučálce píše na wikipedii: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pu%C4%8D%C3%A1lka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

22. 2. 2015 18:21

zizala: :-D těch klíčků jsem si vědoma, měla jsem ale nějaký líný hrách, nebo co....klíčila jsem ho 4 dny a vystrčil jen takové mrňousky:-//:-D.

zizala zizala (moderátorka)

22. 2. 2015 17:57

Ještě to chtělo vydržet 1/2 dne - 1 den, aby měl hrách o trošku větší klíčky :-) Ale jinak super:yes:, já ji jen solím a pepřím, česnek nebo cibuli zkusím. Na sladko je lepší a tradičnější s medem, je to zajímavá, pro nás nezvyklá chuť, dělávalo se to dětem. Pěkná fotka :yes:

Danca Danca

22. 2. 2015 17:26

radiator: :-O ta se asi někam zatoulala...?:-)):-))

radiator radiator

22. 2. 2015 17:06

:yes::-KA kde je žirafa Amina:-?:-O

Danca Danca

22. 2. 2015 16:44

spagetka: no vlastně anooo, taky jsem ji někdy mívali se škvarečky:-O:-):-p:-p

spagetka spagetka

22. 2. 2015 16:39

My ji měli doma se škvarky :-p:-p nebo vyškvařenou slaninkou.
A na sladko se ochutila cukrem a skořicí. No vidíš, díky za připomenutí,:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá pučálka staročeská jídla hrách na sladko jídlo pučálka co nebo kdo je pucalka staročeské jídlo jakou polévku na štědrý den pučálka na sladko pučálka jídlo staročeská postní jídla recepty staročeská čočka staročeské stedrovecerni menu staroceske menu pučálka z cizrny jak udělat pučálku pucalka na velikonoce velikonoční pučálka receptypucalka pucalkarecepty postní jídlo na štědrý den

Suroviny: hrách naklíčený, cibule, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Staročeská pučálka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D2ln