Slovenské pagáče
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým tvarohem s rozinkami.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 430 kJ / 4 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,00 g |
Tuky | 246,54 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 3,43 g |
Sůl | 8,58 g |
Sacharidy | 403,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte žloutek, změklé máslo a kysanou smetanu a vypracujte pevné a hladké těsto.
Krok 2: Mísu překryjte potravinovou folií a dejte na 12 hodin do ledničky. Těsto vám v lednici mírně nakyne a stane se vzdušnější.
Krok 3: Po vytažení z lednice těsto rozválejte na pomoučněném vále na 1 cm tlustý plát. Polovinu rozváleného těsta posypte zvolenou ingrediencí. Já jsem zvolila čerstvý ovčí sýr a jarní cibulku.
Krok 4: Plát těsta přeložte na polovinu, tak abyste sýr zakryli. Plát opět lehce rozválejte na 1 cm a celý postup opakujte. Tímto způsobem těsto přeložte minimálně 3x až 5x.
Krok 5: Originální pagáče jsou vykrájená kolečka. Bylo mi ale líto plýtvat těstem a proto jsem těsto nakrájela na kostičky 5x5 cm.
Krok 6: Nakrájené těsto potřete vejcem a posypte sezamovými zrníčky.
Krok 7: Pečte v troubě, předehřáté na 180 °C dozlatova, zhruba 20 minut.
Zveřejněno 24. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenské pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6n4
Moje poznámka
Slovenské pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6n4
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 17 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
pagáče,
slovenské škvarkové pagáče,
škvarkové pagáčky slovenské,
pagáčky,
slovenské pagacky,
slovenské pagáče z brambor,
recept na pagace,
slovenské recepty,
pagace recept,
syrové pagáče,
slovenské pečivo,
pagáče bez kynutí,
pagáčky recept,
slané pagáče,
slovencke pagáče,
slovenské sýrové pagáčky,
pagáčky bez kynutí,
pagač,
slovenenske pagáče,
slovenské pagáčiky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
smetana kysaná,
droždí sušené,
kypřící prášek do pečiva,
žloutek,
sůl,
cukr,
vejce,
sýr strouhaný,
sýr čerstvý,
brynza,
tvaroh,
tvaroh,
škvarky,
cibulka
Komentáře (2)