 
		
Slovenské pagáče
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým tvarohem s rozinkami.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 430 kJ / 4 166 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 75,00 g | 
| Tuky | 246,54 g | 
| Vláknina | 17,10 g | 
| Cholesterol | 1,17 g | 
| Sodík | 3,43 g | 
| Sůl | 8,58 g | 
| Sacharidy | 403,24 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V míse smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte žloutek, změklé máslo a kysanou smetanu a vypracujte pevné a hladké těsto.
	Krok 2: Mísu překryjte potravinovou folií a dejte na 12 hodin do ledničky. Těsto vám v lednici mírně nakyne a stane se vzdušnější.
	Krok 3: Po vytažení z lednice těsto rozválejte na pomoučněném vále na 1 cm tlustý plát. Polovinu rozváleného těsta posypte zvolenou ingrediencí. Já jsem zvolila čerstvý ovčí sýr a jarní cibulku.
	Krok 4: Plát těsta přeložte na polovinu, tak abyste sýr zakryli. Plát opět lehce rozválejte na 1 cm a celý postup opakujte. Tímto způsobem těsto přeložte minimálně 3x až 5x.
	Krok 5: Originální pagáče jsou vykrájená kolečka. Bylo mi ale líto plýtvat těstem a proto jsem těsto nakrájela na kostičky 5x5 cm.
	Krok 6: Nakrájené těsto potřete vejcem a posypte sezamovými zrníčky.
	Krok 7: Pečte v troubě, předehřáté na 180 °C dozlatova, zhruba 20 minut.
Zveřejněno 24. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Slovenské pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6n4
Moje poznámka
					 
				
Slovenské pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6n4
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno 30. 10. 2025 18:27:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 1 hodinou
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 2 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 3 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 4 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 5 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 6 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 7 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 7 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pagáče, 
						
						
							slovenské škvarkové pagáče, 
						
						
							škvarkové pagáčky slovenské, 
						
						
							pagáčky, 
						
						
							slovenské pagacky, 
						
						
							slovenské pagáče z brambor, 
						
						
							recept na pagace, 
						
						
							slovenské recepty, 
						
						
							pagace recept, 
						
						
							syrové pagáče, 
						
						
							slovenské pečivo, 
						
						
							pagáče bez kynutí, 
						
						
							pagáčky recept, 
						
						
							slané pagáče, 
						
						
							slovencke pagáče, 
						
						
							slovenské sýrové pagáčky, 
						
						
							pagáčky bez kynutí, 
						
						
							pagač, 
						
						
							slovenenske pagáče, 
						
						
							slovenské pagáčiky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							smetana kysaná, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sýr strouhaný, 
						
						
							sýr čerstvý, 
						
						
							brynza, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							cibulka
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (3)