Slovenské pagáče
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým tvarohem s rozinkami.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 430 kJ / 4 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,00 g |
| Tuky | 246,54 g |
| Vláknina | 17,10 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 3,43 g |
| Sůl | 8,58 g |
| Sacharidy | 403,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte žloutek, změklé máslo a kysanou smetanu a vypracujte pevné a hladké těsto.
Krok 2: Mísu překryjte potravinovou folií a dejte na 12 hodin do ledničky. Těsto vám v lednici mírně nakyne a stane se vzdušnější.
Krok 3: Po vytažení z lednice těsto rozválejte na pomoučněném vále na 1 cm tlustý plát. Polovinu rozváleného těsta posypte zvolenou ingrediencí. Já jsem zvolila čerstvý ovčí sýr a jarní cibulku.
Krok 4: Plát těsta přeložte na polovinu, tak abyste sýr zakryli. Plát opět lehce rozválejte na 1 cm a celý postup opakujte. Tímto způsobem těsto přeložte minimálně 3x až 5x.
Krok 5: Originální pagáče jsou vykrájená kolečka. Bylo mi ale líto plýtvat těstem a proto jsem těsto nakrájela na kostičky 5x5 cm.
Krok 6: Nakrájené těsto potřete vejcem a posypte sezamovými zrníčky.
Krok 7: Pečte v troubě, předehřáté na 180 °C dozlatova, zhruba 20 minut.
Zveřejněno 24. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenské pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6n4
Moje poznámka
Slovenské pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6n4
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 13 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 13 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 14 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 30 minutami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 1 hodinou
Zdravý makový koláč
Janicee před 9 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 10 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 11 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 12 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 13 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 14 hodinami
Tématické fráze:
pagáče,
slovenské škvarkové pagáče,
škvarkové pagáčky slovenské,
pagáčky,
slovenské pagacky,
slovenské pagáče z brambor,
recept na pagace,
slovenské recepty,
pagace recept,
syrové pagáče,
slovenské pečivo,
pagáče bez kynutí,
pagáčky recept,
slané pagáče,
slovencke pagáče,
slovenské sýrové pagáčky,
pagáčky bez kynutí,
pagač,
slovenenske pagáče,
slovenské pagáčiky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
smetana kysaná,
droždí sušené,
kypřící prášek do pečiva,
žloutek,
sůl,
cukr,
vejce,
sýr strouhaný,
sýr čerstvý,
brynza,
tvaroh,
tvaroh,
škvarky,
cibulka
Komentáře (3)