Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s tvarohovo-bylinkovými nočky a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Středně náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 202 kJ /
287 kcal
Bílkoviny16,75 g
Tuky17,35 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy15,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C. Krok 2: Pečeme, dokud kostry nezačnou zlátnout. Poté skelety spolu s cibulí přendáme do hrnce, aby pasovaly vedle sebe (šetřete prostorem, protože chceme-li silný vývar, nebude dobré zalívat kostry velkým množstvím vody). Krok 3: Do hrnce přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a asi 10 kuliček pepře. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly kostry ponořené a přivedeme k varu. Vývar táhneme těsně na boru varu, nesmí příliš probublávat. Krok 4: Vaříme alespoň 3 hodiny (u hovězího vaříme déle). Krok 5: Asi 40 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu 1 střední mrkev, malou petržel, a asi 50g celeru. Zeleninu z vývaru už nepoužívejte! Krok 6: Zeleninu vcelku vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Uvařenou zeleninu ihned zchladíme ve studené vodě. Brokolici nakrájíme na malé růžičky, kořenovou zeleninu na kostičky. Zeleninu vložíme do vývaru a prohřejeme. Dosolíme. Krok 7: Nočky: suroviny společně propracujeme a necháme 5 minut odležet. Krok 8: Z těsta vykrajujeme nočky pomocí dvou čajových lžiček, které si máčíme ve vodě. Krok 9: Nočky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty. Krok 10: Nočky vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se zatáhly. Krok 11: Vyjmeme z vody a vkládáme na talíř. Krok 12: Zalijeme polévkou.

Zveřejněno 14. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s tvarohovo-bylinkovými nočky a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OR0L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s tvarohovo-bylinkovými nočky a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OR0L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Děkuji :-)

Kamila S.: balená kostka, ne z vaničky

Co prosím znamená tvaroh (z pozlátka)? Děkuji

Tématické fráze:
tmavý kuřecí vývar, zázvor pod slupkou tmavý

Suroviny:
vývar kuřecí, kapusta růžičková, brokolice, zelenina kořenová, vejce, tvaroh, máslo, chléb toustový tmavý, koření oregáno, bazalka čerstvá, estragon, tymián

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu