Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový bulgur se seitanem

Vyvážený a pestrý, takový je bulgur se zeleninou, houbami a seitanem. Seitan je falešné "maso" z pšeničného lepku, které ochotně přebírá chutě ostatních surovin. Pokrm jako stvořený pro rychlou všednodenní večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 621 kJ /
1 104 kcal
Bílkoviny47,06 g
Tuky25,36 g
Vláknina25,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 163 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy160,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby zalijeme horkou vodou a vaříme do změknutí asi 20 minut. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kostičky. Bulgur propláchneme teplou vodou. Seitan nakrájíme na malé kousky a petrželku nasekáme najemno. Krok 3: V hrnci rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dozlatova. Poté přidáme mrkev, kmín a prolisovaný česnek. Asi minutu restujeme. Krok 4: Přidáme bulgur a uvařené houby spolu s nálevem. Zalijeme horkou vodou tak, aby byl bulgur ponořený a voda sahala lehce nad něj. Krok 5: Osolíme a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 5-7 minut. Přidáme seitan, asi lžíci nasekané petrželky, promícháme a odstavíme. Krok 6: Hrnec přiklopíme a necháme 10 minut dojít. Krok 7: Houbový bulgur na talíři ještě lehce posypeme petrželkou.

TIP: Vyzkoušejte místo seitanu použít tofu

Zveřejněno 18. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Bulgur můžete připravit i ve formě přílohy, pokud vynecháte seitan.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bulgur se seitanem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lP9r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bulgur se seitanem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lP9r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Seitan mi chutná, oproti tofu je to nebe a dudy;-) Zkusím pro dceru. Já sušené houby restuju nenamočené - třeba na té cibuli, zdá se mi daleko voňavější, krásně zvláční a i rychleji se povaří. Recept se mi líbí:yes:

Díky za vysvětlení .:yes::yes::yes:

klukodvody:To je taková bílkovinná potravina - pro vegetariány dobrá náhrada masa :-) Dá se to sehnat v obchodech se zdravou výživou v lednici - někde poblíž tofu, tempehu apod.

Asi jsem už moc starý .Nevím co je seitan .Ale jinak super ,bulgur děláme hodně a určitě uložím a obodíkuji .Jen prosím co je seita n Díky .:-K:-K:-K:-K:yes:

Tématické fráze:
bulgur s houbami, recepty z bulguru, seitan s bulgurem, bulgur recepty, recepty s bulgurem, bulgur s houbami a seitanem, bulgur s houbami a mrkví, houby s bulgurem, bulgur s houbami a česnek, bulgur hrubý recept, rizoto se seitanem, recept z bulguru, burgur guláš s houbami, houbovy burgur, seita v reeptech, rizoto z bulguru s houbami, bulgur s tempehem, recepty bulgur s houbami, recepty z bulguru s houbami, rizoto z bulguru s houby

Suroviny:
bulgur, mrkev, cibule, houby lesní, olej olivový, seitan, česnek, kmín drcený, petržel, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu